Szoboszlai Dominik
Amikor Katalin hercegné Lajos herceggel volt várandós, furcsa vágyai támadtak.
A wales-i hercegnének harmadik terhessége alatt, amikor legkisebb fiával, Lajos herceggel volt várandós, furcsa vágyakkal kellett szembenéznie. Teljesen át kellett alakítani az étrendjét, hogy megbirkózzon a terhesség alatti kívánásaival.
Olyan érdekes ételeket kezdett kívánni, mint a fűszeres finomságok vagy a curry. Az egyik legszokatlanabb talán a barna pirítósra vékonyra szeletelt savanyúság volt. Annak érdekében, hogy megszabaduljon súlyos reggeli rosszullététől, még avokádót is beiktatott az étrendjébe.
Egy 2017-es királyi látogatás során Vilmos herceg egy kisfiútól kapta az avokádót, akinek édesanyja hasonló tünetekkel küszködött, mint a hercegné.
Még soha nem kaptam avokádót. Ez nagyon kedves tőled. Katalin imádni fogja az avokádót
- felelte a fiúnak Vilmos herceg.
Mindeközben a hercegné igyekezett megőrizni egészséges étrendjét és egészségét a terhesség alatt is. Lajos herceg 2018. április 23-án született, dédanyja, II. Erzsébet királynő uralkodása idején. Lajos herceg is rajong a szokatlan ételekért. Katalin hercegnő annak idején felfedte Marry Berry műsorvezető, séf előtt, mik is azok. Megemlítette többek között a sárgarépát, a babot és Lajos herceg egyik kedvenc ételét, a gyerekek körében annyira nem népszerű céklát. De olyan átlagos ételeket is szeret az ifjú herceg, mint a tészta vagy a pizza.
Katalin hercegné közismert egészséges étrendjéről, ritkán tér el fehérjeközpontú táplálkozásától. Az Express cikke szerint a hercegné nem határozott meg kimondott étrendet, viszont források azt sugallták, hogy korlátozza a szénhidrátokat és a tejtermékeket az étrendjében. Utazásai során a királyi protokollt követi és kerüli a tenger gyümölcseit. A fehérjéket, zöldségeket és egészséges zsírok fogyasztását helyezi előtérbe.