SZTÁRDZSÚSZ

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.12.25.

Ha nem tudod, mit főzz karácsonyra: íme, Bódi Margó töltött káposzta receptje

A töltött káposzta nagy kedvence a magyaroknak, ám ahogy az énekesnő készíti, az megér egy külön misét. Most Bódi Margó megosztotta velünk is a receptet.

Bódi Margó receptjei igazi kincsnek számítanak, nem véletlenül kapott a nyáron újra főzőműsort az énekesnő. Akkor lapunkkal a cigánylecsó receptjét osztotta meg, amit olvasóink nagyon imádtak, úgyhogy karácsonyra most elhoztuk a szabolcsi töltött káposzta elkészítésének módját. Hogyha valami finomat szeretnél az ünnepi asztalra, ezt mindenképpen próbáld ki, mi biztosak vagyunk benne, hogy a család körbe fog rajongani. 

Bódi Margó
Bódi Margó elárulta a szabolcsi töltött káposzta receptjét Fotó: Szabolcs László

Bódi Margó töltött káposzta receptje

Kezdjük az egyik legfontosabbal, a hozzávalókkal:

  • 1 kg sertés darált hús
  • 1/4 kg rizs
  • 2-3 fej vöröshagyma
  • 2 doboz sűrített paradicsom
  • 1 csomag kockára vágott bacon
  • 4 közepes fej édeskáposzta
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 kaliforniai paprika
  • 4 TV paprika
  • 4 paradicsom
  • olaj
  • pirospaprika
  • vegeta
  • bors

Ha a nagybevásárláson túl vagy, akkor neki is kezdhetsz az elkészítésnek. Előre szólunk, nem ötperces munka lesz, de cserébe a család megnyalja majd mind a tíz ujját. Viszont most átadjuk a szót Margónak.

"Azzal kezdek, hogy a darált húst egy tálba rakom, aztán a rizst megmosom, és hozzáadom a húshoz. Ezt követően a hagymákat olajon megpirítom, lehúzom a tűzről, majd pirospaprikával megszórom. Ez ugyebár egy pörkölt alap. Rá is öntöm a húsra és a rizsre. Hozzáadom az egyik sűrített paradicsomot, a sót, a borsot, a vegetát és az összezúzott fokhagymákat. Az egészet kézzel jól összedolgozom" – mondja Margó, majd ezekután jöhet a káposzta. Ennek először a közepét kell kivágni, majd forró, de nem lobogó vízbe kell helyezni fejjel lefelé. Ez azért fontos, mert a forró víztől a levelek leválnak a káposztáról, s mikor megpuhulnak, már szedhetjük is ki őket. Ám ekkor sem ért véget velük a munka: 

A levelekről a csumát levágom, a közepénél pedig kétfelé hasítom. Ide rakom bele majd a tölteléket úgy, hogy ilyen tölcsér alakú formákat kapjak. Nem kell túl szorosra tekerni, mert a rizsnek maradjon helye dagadni. Aztán a megmaradt káposztaleveleket laskára, illetve hosszú csíkokra vágom, a fazék aljára lerakom, majd megszórom egy maréknyi apróra vágott szalonnával, és sorban lerakom a töltött káposztákat. Kétsoronként jöhet még szalonna és ezt addig rakom, amíg el nem fogynak. Ezután a fazekat felengedem annyi vízzel, hogy ellepje a káposztákat, aztán mehet is főni 

– mondja Margó, ám most jön még egy fontos lépés.

"Mielőtt puhára főne a káposzta, a karikára vágott paradicsomot, paprikát és kaliforniai paprika szeleteket rakok rá, majd a megmaradt egy doboz sűrített paradicsomot kis tálkában forró vízzel elkeverem, és ráöntöm a tetejére. Mehet rá a fedő, és puhulhat tovább. Én a tálalásnál a fazék tetejéről a lecsót leveszem, majd kiszedem a tölteléket a tányérra, és a lecsót mellé rakom" – tette hozzá Margó, aki azt tanácsolja, hogy tejfölt is szolgálj fel a fogás mellé, hogy biztos legyen a siker. 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek