SZTÁRDZSÚSZ

Szerző

Létrehozva: 2023.10.23.

Nem a reformkonyha híve: Bódi Margó csak hagyományos roma ételeket főz

Receptet is mutat az ország egyik kedvenc háziasszonya.

Margó elárulta, hogy örömmel mondott igent a gasztrokaland folytatására, hiszen kamerán kívül is sokat és szívesen főz. Mint mondja, mindig hagyományos ételekkel kényezteti a családját, az új, divatos ételeket meghagyja a fiataloknak – bár ha külföldön jár Gusztival, csak helyi specialitásokat esznek. Ágival, aki 46 éve a sógornője, a mai napig szeretnek közösen főzni, és hogy mekkora az összhang, azt mi is láthatjuk, hiszen együtt ragadnak fakanalat az október 21-én induló Bódi Margó ízvilága új részeiben - írja a Mindmegette.hu
 

TERÍTÉKEN A LEGFINOMABB CIGÁNY ÉTELEK

Nálunk nagy a család, az ünnepeken sokan gyűlünk össze. Ágival még mindig tartjuk azt a jó szokásunkat – ha itthon vannak nyaranta –, hogy egymást segítve hagyományos roma ételeket sütünk-főzünk a családnak. Azt vallom, hogy a családnál nincs fontosabb az életben

 – többek között ezzel az idézettel indul a sorozat, amelyben a legfinomabb cigány ételek receptjeit osztják meg Margóék. Megtanulhatjuk elkészíteni a lármás tyúkpörköltet tányérról szaggatott petrezselymes nokedlivel és roma salátával, a marhahúsos babgulyást csipetkével, a luxus bodagot, vagy kemencében sült egész bárányt. Igazi autentikus roma receptek ezek, amiket Margóékat követve mi is a családunk asztalára varázsolhatunk. 
 

 

ÚJ ÉLET, HAGYOMÁNYOS ÍZEK

Az már az előző évadból is kiderült, hogy Margó kiváló vendéglátó és remek szakács; akkor a család kedvenceit készítették el sógornője segítségével. A nagyecsedi konyhában friss és házi alapanyagokból készültek az ételek, a tojástól a húsokig, a zöldségektől a friss fűszerekig. Főzés közben előkerült néhány, az adott étellel kapcsolatos történet, és az autentikus ízek és vidám hangulat mellett a műsorban néhány tradicionális roma szokással is megismerkedhettek a nézők.

Az azóta eltelt 13 év alatt a gyerekek felnőttek és a Bódi család ma már Budapesten él. Az új sorozat ezt az új életet mutatja be sok-sok nevetéssel, zenével és kedvenc fogásokkal fűszerezve, és ahogy az első évadban, most is előkerül egy-két érdekes sztori, továbbra is igazi roma életstílussal körítve.

 

A recepteken kívül bepillantást nyerhetünk Margóék hétköznapjaiba, és virtuálisan helyet foglalhatunk a roskadásig megterített asztaluknál, ahol a család tagjai mellett ismert vendégeik is feltűnnek, mint például Emilio vagy Papp Gergely.

BODAG, BOKOLI, CIGÁNY KENYÉR

Margó megkínált bennünket az általa sütött cigány kenyérrel, aminek nemrég a Facebookján is megosztotta a receptjét, no és a történetét.

Hozzávalók:

  • 1 kg liszt
  • 2 ek. zsír
  • 1 tk. szódabikarbóna
  • 1 csomag sütőpor
  • só, víz

 Elkészítése:

  1. A megszitált lisztet beleöntjük egy tálba, hozzáadjuk a sót, a szódabikarbónát, a sütőport. Annyi vizet adunk hozzá, hogy közepes állagú tésztát kapjunk. Jól kigyúrjuk.
  2. Megfogjuk a tésztát, kifordítjuk, megkenjük egy kanál zsírral, majd visszafordítjuk, újra összegyúrjuk. Ezt a műveletet újra megismételjük, majd jól összegyúrjuk, és kizsírozott, lisztezett tepsibe tesszük és kézzel a tepsi formájára alakítjuk, hogy teljesen kitöltse. Késsel négyzeteket vágunk a nyers tésztába, mert így könnyebb lesz a megsült tésztát darabokra tördelni.
  3. 180 °C-os előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.


 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek