RETRO RÁDIÓ

Nem a reformkonyha híve: Bódi Margó csak hagyományos roma ételeket főz

VÍ
Szerző
Létrehozva2023. 10. 23. 18:30

Receptet is mutat az ország egyik kedvenc háziasszonya.

Margó elárulta, hogy örömmel mondott igent a gasztrokaland folytatására, hiszen kamerán kívül is sokat és szívesen főz. Mint mondja, mindig hagyományos ételekkel kényezteti a családját, az új, divatos ételeket meghagyja a fiataloknak – bár ha külföldön jár Gusztival, csak helyi specialitásokat esznek. Ágival, aki 46 éve a sógornője, a mai napig szeretnek közösen főzni, és hogy mekkora az összhang, azt mi is láthatjuk, hiszen együtt ragadnak fakanalat az október 21-én induló Bódi Margó ízvilága új részeiben - írja a Mindmegette.hu
 

TERÍTÉKEN A LEGFINOMABB CIGÁNY ÉTELEK

Nálunk nagy a család, az ünnepeken sokan gyűlünk össze. Ágival még mindig tartjuk azt a jó szokásunkat – ha itthon vannak nyaranta –, hogy egymást segítve hagyományos roma ételeket sütünk-főzünk a családnak. Azt vallom, hogy a családnál nincs fontosabb az életben

 – többek között ezzel az idézettel indul a sorozat, amelyben a legfinomabb cigány ételek receptjeit osztják meg Margóék. Megtanulhatjuk elkészíteni a lármás tyúkpörköltet tányérról szaggatott petrezselymes nokedlivel és roma salátával, a marhahúsos babgulyást csipetkével, a luxus bodagot, vagy kemencében sült egész bárányt. Igazi autentikus roma receptek ezek, amiket Margóékat követve mi is a családunk asztalára varázsolhatunk. 
 

 

ÚJ ÉLET, HAGYOMÁNYOS ÍZEK

Az már az előző évadból is kiderült, hogy Margó kiváló vendéglátó és remek szakács; akkor a család kedvenceit készítették el sógornője segítségével. A nagyecsedi konyhában friss és házi alapanyagokból készültek az ételek, a tojástól a húsokig, a zöldségektől a friss fűszerekig. Főzés közben előkerült néhány, az adott étellel kapcsolatos történet, és az autentikus ízek és vidám hangulat mellett a műsorban néhány tradicionális roma szokással is megismerkedhettek a nézők.

Az azóta eltelt 13 év alatt a gyerekek felnőttek és a Bódi család ma már Budapesten él. Az új sorozat ezt az új életet mutatja be sok-sok nevetéssel, zenével és kedvenc fogásokkal fűszerezve, és ahogy az első évadban, most is előkerül egy-két érdekes sztori, továbbra is igazi roma életstílussal körítve.

 

A recepteken kívül bepillantást nyerhetünk Margóék hétköznapjaiba, és virtuálisan helyet foglalhatunk a roskadásig megterített asztaluknál, ahol a család tagjai mellett ismert vendégeik is feltűnnek, mint például Emilio vagy Papp Gergely.

BODAG, BOKOLI, CIGÁNY KENYÉR

Margó megkínált bennünket az általa sütött cigány kenyérrel, aminek nemrég a Facebookján is megosztotta a receptjét, no és a történetét.

Hozzávalók:

  • 1 kg liszt
  • 2 ek. zsír
  • 1 tk. szódabikarbóna
  • 1 csomag sütőpor
  • só, víz

 Elkészítése:

  1. A megszitált lisztet beleöntjük egy tálba, hozzáadjuk a sót, a szódabikarbónát, a sütőport. Annyi vizet adunk hozzá, hogy közepes állagú tésztát kapjunk. Jól kigyúrjuk.
  2. Megfogjuk a tésztát, kifordítjuk, megkenjük egy kanál zsírral, majd visszafordítjuk, újra összegyúrjuk. Ezt a műveletet újra megismételjük, majd jól összegyúrjuk, és kizsírozott, lisztezett tepsibe tesszük és kézzel a tepsi formájára alakítjuk, hogy teljesen kitöltse. Késsel négyzeteket vágunk a nyers tésztába, mert így könnyebb lesz a megsült tésztát darabokra tördelni.
  3. 180 °C-os előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.


 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.