Létrehozva: 2024.06.12.

Tényleg ennyire búvalbélelt nemzet vagyunk? Csernus Imre megmondja a frankót!

A pszichiáter új könyvének már a címe is beszédes: A magyar. Csernus Imre választ adott az egyik legfontosabb kérdésre: Tényleg ennyire búvalbélelt nemzet vagyunk mi, vagy ez csak súlyos általánosítás?

Ha jól számoltunk, Csernus Imre 15. könyve jelent meg a napokban a piacon A magyar címmel. Hogy miért pont a nemzetünket volt kedve elemezni, arról a Palikék Világa By Manna című műsorban válaszolt a híres pszichiáter.

Csernus Imre
Meglepő kijelentéseket tett a szakember a legújabb Csernus könyv kapcsán. (Fotó: Palikék világa by Manna)

A hiányosságon lehet dolgozni  

Csernus Imre vajdasági magyarként identifikálja magát, ezért úgy gondolja, hogy félig kívülről képes elemezni a magyar nemzetet. Szerinte ilyenek vagyunk: 

Váratlan szituációkban ijedősek. Akik szeretik a tutiságot, akik a világot nagyon sokszor racionális szempontból közelítik meg. Akik nagyon sokszor kifelé mást mutatnak, mint ami bent van. Akik nagyon nehezen fejezik ki az érzéseiket. Nagyon nehezen látják be a hiányosságaikat. Ebből rettenetesen sok konfliktus van

mondta a pszichiáter a műsorban, majd így folytatta: Ezek nem negatív jelzők, ezek hiányosságok. 

Azt már jó ideje észrevettem, hogyha valaki azt mondja, hogy mondjál magadról valami negatívat, akkor a legtöbb embernek a gyomra összeszorul.

Mert megijed a negatív szótól. És rájöttem arra, hogy mi van, ha én ezt hiányosságnak definiálom? Mert a hiányosság azt jelenti, hogyha én tudatos vagyok, odafigyelek, változtatok, akkor a hiányosság megszűnik hiányosságnak lenni.

a20211207_csernus_imre_pszihologus_doktor_szfvar_nn_fmh08
Csernus doktor bátran újít a terápiák során. (Fotó: Nagy Norbert)

Csernus szerint magyar kitartó nemzet

Csernus doki természetesen a pozitív tulajdonságainkat is felsorolta:

Kitartóak vagyunk, okosak vagyunk a Nobel-díjak mutatják , pedig relatív kis ország vagyunk. Keresik a magyar szakembereket: találékonyak vagyunk, a jég hátán is megélünk... A kedvünk az rossz, szomorú, és ez volt a másik, amit észrevettem: gyönyörű országban élünk, ahol nagyon sok a víz , az erdő, szépek a tájak, gazdag nyersanyagokkal bírunk, de az emberek nem értik, hogy mi, miért vagyunk ilyen búvalbéleltek?

A teljes beszélgetés itt hallgatható meg: 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek