Fanatikus Ukrajna-párti merénylő akarta megölni Donald Trumpot

KÜLFÖLD
Létrehozva: 2023.05.10.
Módosítva: 2023.05.18.

Teljesült az utolsó kívánsága: családja körében távozott a rocklegenda

Milliók gyászolják a rock zene királynőjét.

Szerző K.C.

75 éves korában elhunyt Rita Lee, akit a rock királynőjének tartottak - jelentették be megtört szívű szerettei. Utolsó kívánsága szerint, a családja szeretetével volt körülvéve, amikor São Paulo-i otthonában elhunyt. Rita Lee két évvel azután vesztette el a küzdelmet a tüdőrákkal szemben, hogy az orvosok diagnosztizálták.

Képünk illusztráció / Fotó: Pexels

„A mély szomorúság e pillanatában a család nagyra értékeli mindenki szeretetét és ragaszkodását” – szól a közlemény.

Az énekesnő intenzíven és látványosan élte az életét. Rengetegen csodálták, és úgy tartották, hogy megelőzte a saját korát. A rock királynője cím ellenére Rita azt állította, hogy az „ízléstelen”, és inkább a „szabadság védőszentjeként” szeretne ismert lenni.

„Micsoda megtiszteltetés és kiváltság, hogy te neveltél. Megkaptam az értékeidet. Soha nem találkoztam még hozzád hasonló emberrel. Az erőd, a bátorságod, az igazságérzeted, a zsenialitásod, az érzékenységed, a jó humorod és annyi csodálatos dolog. Ha csak egy kicsit is hozok abból az örömből és szórakozásból, amit te hozol a világba, máris boldog és teljes vagyok” – búcsúzott az énekesnőtől imádott fia, Joao, aki hozzátette: „Elvesztettem az anyámat. De te örökkévaló vagy. Az örökséged, a történelmed és a művészeted örökké élni fog”.

A nagy áttörést az 1960-as években érte el, és színes karriert futott be, miután zenéjével és életével szembeszállt a brazil katonai uralom alatt a művészeti iparra vonatkozó korlátozásokkal. Éppen tavaly kapta meg az életműdíjat a Latin Grammy-díjátadón - írja a Mirror. 

Gyermekeit, Joao-t, Beto-t és Antoniot, valamint második férjét, Roberto de Carvalhot hagyta hátra.

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek