SZTÁRDZSÚSZ

Szerző Angie

1 hónapja

Végre bárki megnézheti: Közel 100 millió forintba került a Michael Jackson kiállítás

Megnyílt a Michael Jackson Budapest kiállítás, ahova június végéig látogathatnak el az érdeklődők.

Szerző Angie


A Popkirály legendája címet viselő kiállítás részletesen bemutatja az elmúlt évtizedek legnagyobb popzenészének, Michael Jacksonnak páratlan életútját a családi együttes sikereitől egészen tragikus haláláig. A kiállított tárgyak között megtekinthetőek Michael Jackson arany- és platinalemez díjai, eredeti aláírásainak egy gazdag válogatása, valamint személyes kéziratai, egyenesen kaliforniai dolgozószobájából.A teljes zenei karrierét átívelő gyűjteményben helyet kaptak a híres birtokáról, Neverland Ranch-ről származó tárgyak is, de a kiállítás gerincét természetesen a pop királya által viselt ruhák adják. A több ezer Swarovski kristállyal borított kesztyűi és zoknijai mellett az az aranysisak is megtekinthető a kiállításon, amelyben 26 évvel ezelőtt, 1996. szeptember 10-én tűnt fel az akkori Népstadion színpadján. A kiállítás szervezője és egyben a gyűjtemény tulajdonosa, Nagy Balázs a Ripost-nak elárulta, hogy mi motiválta és milyen céljai vannak még a világsztár relikviáival. De néhány érdekességet is elárult a kiállított darabokról.

 „Majd 100 millió forintba került a kiállítás megvalósítása, ennek tetemes részét a tárgyak ára tette ki. Több mint 12 éve aukciósházaknak dolgozom, zenei relikviák vonalon. Néha becsúszott egy Hamilton overall vagy Lady Gaga táskája vagy épp Madonna napszemüvege, de Michael Jackson volt a fő irány. Amikor az aukciósházaknak szereztem tárgyakat, de kialakult valamilyen kötődésem hozzájuk, igyekezetem kivásárolni magamnak. Tizenkét éve kezdtem ezt el és szó szerint az ágyam alatt, egy kofferben kezdett el gyűlni a sok holmi” - kezdte Balázs, aki kiállításával szeretné majd meghódítani egész Európát.

Európát is meghódítaná

„A kiállításnak nagy motivációja, hogy - mivel a Jackson család nem rendez kiállításokat Michael tárgyaiból - elvigyem Európa nagyvárosaiba és a befolyt összegből újabb darabokat vásároljak. Budapestnek elég ez a kiállítás, de Londonba még talán kevés lenne. Hogy miért van most aktualitása? Régóta piszkálnak a barátaim, hogy ne hagyjam otthon porosodni a holmikat és, - ha csak az elmúlt két évet nézzük: pandémia, black life matter, az ukrán háború - látható, hogy amikor a világ bajba kerül, mindig előkerülnek és felcsendülnek a Jackson dalok. Ha baj van, hozzá futunk!” - mondta a gyűjtő, majd a ruhákról is mesélt.


 

 

 

 

„A kiállításon megtekinthető Michael overallja,  a nadrágjai közül néhány, kalapjai, amiket viszonylag könnyebb volt beszerezni, mivel minden Billie Jeannél bedobott egyet a közönségnek, ez minimum 500  darabot  jelenthet, de sokat dedikált vagy jótékonysági célra ajánlott fel. A fehér kalapjaiból kevesebb van, azokat csak koncerteken hordta, de nálunk abból is láthatnak egyet az idelátogatók. 
 „Az ikonikus  zokni legalább félkilós, egy fajta nehezék volt Michael lábán. 2000 darab kézzel varrott Swarovski kő díszíti. A kesztyű a Victory turnéról való. Érdekességképp elmondom, hogy a pop királya addig használt egy kesztyűt, míg a mikrofon szorításánál el nem pattant a cérna. Aztán, - mivel nem tulajdonított extra jelentőséget ezeknek a tárgyaknak - a legközelebbi turnémunkásnak adta, végül így kerülhetett el hozzám."

 

"Ezt a pizsamáját egy 2002-es fotózáson viselte. Sokan  úgy gondolták, hogy Michaelt Jackson  leginkább katonai stílusú ruhákban érezte jól magát, ám ez csak részben volt igaz.  Nagyon szeretett pizsamában lenni, akár napokig nem öltözött fel, ha otthon volt, de egyszer még egy bírósági tárgyalásra is pizsiben ment el.  A kiállításon megtalálható  darab, 38 ezer dollárért kelt el Los Angeles-ben. Egy magángyűjtő, vette meg, én pedig tőle vásároltam."


 

"A sisakjából összesen 4 van a világon. Az egyiket Lady Gaga vásárolta meg 2012-ben, egy kaliforniai aukciósháztól. Akkor 8 millió forintot fizetett érte.  A kiállítási darabot Michael Jackson alig négyszer viselte mielőtt elajándékozta, de számunkra különösen fontos darab, hiszen ezt  volt rajta a 96-os budapesti History koncertjén." 

Szerző Angie

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Összeveszett az edzővel, kirúgták Újpestről a magyar válogatott focistát

vg.hu

Így szólt be Joe Bidennek a világ második leggazdagabb embere

metropol.hu

Hatalmas tűz a Tatai utcában! A könnyeikkel küszködve nézik az emberek, ahogy mindenük odalesz – Videó!

mandiner.hu

Nógrádi György: Egyre több ország sorakozik fel Oroszország mögé (videó)

ripost.hu

Ez a három csillagjegy folyamatosan kémkedik a párja után

hirtv.hu

Migránsok vertek Pride-felvonulókat

origo.hu

Világbajnok fenekével kerget őrületbe a Liverpool szuperszexi focistanője - képek

astronet.hu

Péter története – személyiségvesztés vagy megszállás?

ripost.hu

Las Vegasban villantotta meg tökéletes testét Szandi - Fotó

ripost.hu

Már a magyaroktól venné el a gázt a pánikba esett Manfred Weber

ripost.hu

Magyar lányt vett feleségül a futballsztár Pellé

További cikkek

SZTÁRDZSÚSZ

Huszonöt éves a Harry Potter, hihetetlen, mennyit változtak a szereplők

SZTÁRDZSÚSZ

Hoppá, még az idén férjhez megy az Exatlon sztárja

SZTÁRDZSÚSZ

Csomor Csilla: Előfordult, hogy mellőzve éreztem magam

SZTÁRDZSÚSZ

Friss hírek jöttek Gábor Zsazsa özvegyének állapotáról

SZTÁRDZSÚSZ

Valami nem stimmel: Mi történt Tücsi kislányának a lábával?

SZTÁRDZSÚSZ

Előkerült egy fotó: Így bulizott a Soundon Shane Tusup