Halála előtt 3 napja már nem volt magánál Benkő László

Három éve küzdött súlyos betegséggel az Omega legendás billentyűse, sokat szenvedett, de a sors kegyes volt hozzá az utolsó néhány napban.

Szerdán reggel drámai hírre ébredt az ország, elhunyt Benkő László. Az Omega alapítója régóta betegeskedett, az elmúlt években rengetegszer volt kórházban, több életmentő műtéten esett át, mégis optimista maradt.

Fotó: Ripost

2017 ben májrákot diagnosztizáltak nála, amit időben sikerült elkapni, még az év novemberében megoperálták a zenészt. Ezután jó ideig tünetmentes volt, aztán váratlanul viszketni kezdett a sípcsontja.

Kiderült, hogy – a korábbi betegsége miatt – a bőrén rákos elváltozások alakultak ki, amit szintén azonnal műteni kellett. Ekkor már elindult a lavina, hiszen a rengeteg gyógyszer annyira megviselte a szervezetét, hogy az év elején bevérzett a torka és a gyomra. Ismét műteni kellett . Ezután egy ideig jobban érzet magát, de júliusban, a születésnapján fulladozni kezdett. A gyógyszerek és a kezelések mellékhatása miatt bevizesedett, az elmúlt hónapokban többször is le kellett szívi a folyadékot a tüdejéből. Mint kiderült két hete is emiatt volt kórházban, ahol egy mellkas CT kimutatta, a vártnál is nagyobb a baj, visszatért a rák! Az utóbbi hónapokban azonban már nem csak az egészségi állapota romlott. Lelkileg egyre nehezebben viselte a betegségét, amire ráerősített a koronavírus miatti bezártság.

Kóbor János az Omega frontembere a Ripost-nak elmondta, bár reménykedtek a csodában, legbelül tudták, hogy most a legrosszabb is bekövetkezhet.

„Amikor múlt héten Laci bekerült a kórházba, sejtettük, hogy nagy a baj, érzetük, hogy ez a helyzet most más, mint korábban volt. Mindig összeszedte magát és küzdött. Legbelül bizakodtunk, hogy meg tudják menteni az orvosok, de aztán kiderült, hogy a rák drasztikus módon elhatalmasodott a szervezetében és durva áttét alakult ki a tüdején. Végül ez vitte el” – mondta elcsukló hangon Kóbor János, aki szerint barátja tudta, hogy hamarosan véget ér az utazás.

„Ha azt kérdi tőlem, hogy Laci tudta-e, hogy meg fog halni, a válaszom, igen. Tudta, hogy már nem fog kijönni a kórházból. Az utóbbi két hétben nem nagyon fogta fel, a történéseket, de a halála előtti 3 napban egyáltalán nem volt már magánál. Nem érzett semmit, csak elment” – mondta Kóbor János, akinek még időre van szüksége, hogy felfogja, örökre elvesztette a barátját.

Az új Omega lemezt és a könyve megjelenését már nem érhette meg Benkő László a betegsége végén már csak rövid távú célokat tűzött ki maga elé, de azok elérése és megvalósulása tartotta benne a lelket. Ilyen volt az új Omega lemez és az életéről szóló könyv megjelenése is, ami épp két nap múlva lesz elérhető a közönség számára. „Azt, hogy koncert jó ideig nem lesz, azt tudomásul vette, most azt várta legjobban, hogy mikor jön ki az új lemezanyag... És milyen a sors, épp tegnap érkeztek meg a CD-k, be akartuk vinni neki a kórházba, de már nem sikerült” – tette hozzá Kóbor.  

 

Méltóképpen akarják eltemetni A koronavírus-járvány miatt a zenész temetése vélhetően rendhagyó lesz. A járványügyi intézkedések miatt ugyanis a temetéseken maximum ötven fő vehet részt, Benkő László szerettei, barátai és tisztelői azonban ennél jóval többen vannak, és vélhetően a rajongók is szeretnénk elbúcsúzni a kedvencüktől. Lapzártánkig nem érkezett információ a zenész temetésének részleteiről. „Egyelőre még túl nagy a megrázkódtatás, nem jutottunk el odáig, hogy ezen gondolkozzunk. Az viszont biztos, hogy méltóképpen szeretnénk majd megemlékezni Laciról” – mondta el a Ripost-nak Kóbor János.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Orbán Viktor: Azon dolgozunk, hogy megmentsük a Dunaferrt! - videó

vg.hu

Hivatalos: ennyi magyar halt meg eddig az orosz-ukrán háborúban

borsonline.hu

Válik Tápai Szabina és Kucsera Gábor: „Nem szépítem, volt megcsalás is”

mandiner.hu

Most nézzen az égre, mert több ezer évig nem láthat ilyet!

ripost.hu

Lázadnak az RTL sztárjai: sorra rúgják ki a csatorna műsorvezetőit

vg.hu

Beváltotta Nagy Márton az ígéretét: hozzányúl a kormány a lakásbiztosításokhoz

borsonline.hu

Zokognak Michael Schumacher rajongói, üzent a legenda

mindmegette.hu

Így készül a Sztroganov-csirkemell: vajpuha hús tejszínes-gombás szaftban

ripost.hu

Mint két tojás: Kovács Áron megmutatta tinédzser fiát

ripost.hu

„Gyönyörű látvány! És az óceán sem csúnya…” Bódi Sylvi új, popsis fotóját dicsérik

ripost.hu

Ő az a kegyetlen szerető, aki bosszúból kinyomta szerelme mindkét szemét

ripost.hu

Családja jelentette be: elhunyt az olimpikon

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

További cikkek

SZTÁRDZSÚSZ

Újabb pofont kapott Mazsi: Berki neve nem méltó hozzád!

SZTÁRDZSÚSZ

"Nekem is meg van műtve a cicim" - Sári Évi meglepő vallomást tett

SZTÁRDZSÚSZ

Elege lett Peter Srámeknek: Nem szeretnék belemenni semmilyen harcba

SZTÁRDZSÚSZ

MC Hawer Szabyestről: Ki a tököm ez a hülyegyerek?

SZTÁRDZSÚSZ

Még mindig sokan hisznek benne: Berki Krisztián él

SZTÁRDZSÚSZ

Közel százmilliós tartozást örökölt, menekülne házából a TV2 egykori sztárja