SZTÁRDZSÚSZ

Xantus Barbara elárulta: Ez a terápia használ neki a koronavírus alatt

Xantus Barbara egyszer már meglépte azt, amire sokan a büszkeségük miatt sem lennének képesek. A színésznő alkalmi munkát vállalt, az egyik bevásárlóközpontban kezdett maszkot árulni.
  • Szerző: angie

A koronavírus miatt megszűnt a színházi munkája, ezzel elveszítette az egyetlen bevételi forrását is Xantus Barbara.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Xantus Barbara tánc színésznő

Xantus Barbara táncpróbája a Turay Ida színházban (Fotó: Máté Krisztián (MK) Ripost)

Akkor a -nak elmondta, két gyermek édesanyjaként egy pillanatig sem volt kérdés, hogy beáll a pult mögé, ahogy az sem, ha tud, vállal még egy mellékállást. Végül jelentkezett is egy álláshirdetésre és a 3 diplomás művésznő figyelemzavaros, autista gyerekeket kezdett el oktatni. A legújabb szabályozások, a lezárás azonban mindkét munkáját megnehezíti. Barbara elárulta: az állandó bizonytalanság és készenlét nagyon megviseli, de talált egy kikapcsolódást, ami jót tesz a lelkének.

„Kiskorom óta táncolok, 18 éves koromban majdnem beálltam a Honvéd Együttes tánckarába, de végül más irányt vett az életem. Színésznőként is mindig vidámabb voltam, ha egy zenés darabban léptem fel, de csak most tudatosult bennem, hogy mennyire fontos számomra a tánc. Ebben a koronavírus-helyzetben valóságos pszichoterápia. A táncban minden érzelmemet megélhetem. Táncolok, ha szomorú vagyok és akkor is, ha boldog. Megesik, hogy sírásig táncolok, mert a ritmus, a zene, a mozgás felszabadítóan hatnak rám és lelkileg is kiegyensúlyozottá tesznek. Erre most nagy szükségem van és szerencsére az elmúlt napokban a Turay Ida Színházban épp elkezdtük próbálni a Sztár leszel című táncos darabot. Igaz, a szabályozások miatt nem lehet tudni, hogy mikor lehet majd előadni, de a próbákat megtartottuk” – hangsúlyozta Xantus Barbara, aki az elmúlt egy évet is keményen végigdolgozta, de nem tagadja, az állandó bizonytalanság érzete nagyon frusztrálja. Ez most csak rosszabb lett, hiszen nem tudja, hogy alakul majd a munkája a szabályozásoknak köszönhetően.

Ha szeretnél még több részletet megtudni, olvasd el a Bors keddi lapszámát!

És ezeket olvastad már?