SZTÁRDZSÚSZ

Sasvári Sándor: Jézus szerepét nem alakítom, hanem átélem

Szakmai tekintetben egy kört írt le Sasvári Sándor. Jézus szerepében ismerte meg az ország, most pedig ismét a Jézus Krisztus Szupersztárban látható.

Szirtes Tamás felkérésére hosszú évek után újra Jézusként láthatják a színpadon a nézők a Jászai Mari-díjas színművészt. Sasvári Sándor 1986-ban kapta meg Jézus szerepét a Jézus Krisztus Szupersztárban, aminek köszönhetően egy ország ismerte és szerette meg őt.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Azóta számtalan nagyszerű darabban láthatták őt a nézők, de egy percig sem hezitált, amikor a Madách Színház rendezője, Szirtes Tamás nemrégiben felajánlotta neki a szerepet.

sasvári sándor

Sasvári Sándor Jézus szerepében (Fotó: Jardek Szabina / Madách Színház)

„Ez egy csodálatos ajándék a sorstól, a pályától, a Madách Színháztól, Szirtes Tamástól, Jézus Krisztustól. Jézus az első, ő intézi a dolgaimat. Álmomban nem jutott volna eszembe, hogy én még valaha a színpadra lépek a szerepében. Megdöbbentem, amikor Szirtes Tamás felhívott telefonon és megkérdezte, hogy vállalom-e, bírom-e úgy, hogy tíz előadásból ötször Pilátust, négyszer Jézust alakítom. Nem kellett gondolkodnom, rögtön igent mondtam. Jézus szerepét nem alakítom, hanem átélem” – mondta el a 7-nek Sasvári Sándor.

A szerep rendkívüli fizikumot igényel és hihetetlen koncentrációt. A színész szeretett lovaival is karban tartja magát, naponta több órán át foglalkozik velük, emellett számos darabban játszik.

Felmerül azonban a kérdés, hogy volt-e szüksége plusz felkészülésre ehhez a szerephez?

Önhittség nélkül állíthatom, hogy nagyon jó kondícióban tartom magam. Másként nem is menne, sem a lovaim, sem pedig a közönség iránti tiszteletem nem teszi lehetővé, hogy elengedjem magam. A szerepeim megkívánják, hogy kiváló kondícióban legyek. Egyetlen dologban változtattam: az utóbbi hónapban még a megszokottnál is jobban odafigyeltem az étkezésemre, hogy Jézus szerepében úgy álljak a közönség elé, mint harminc évvel ezelőtt.”

Hogy mit mondott Sasvári Sándor a közönségről, a családjáról és a jövőbeni terveiről, elolvashatod a 7 napilap eheti számában!

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Kókusztekercs: ezentúl csak így készítem!
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?