SZTÁRDZSÚSZ

Raktárkoncert: egy zsáknyi rajongói levélre bukkant a Kozmix

Hozsó temérdek rajongói levelet talált a garázsában. Bár a koronavírus miatt rengeteg koncertje elmaradt a Kozmixnak, de a fiúk ahelyett, hogy panaszkodtak volna, inkább nosztalgiáztak és írtak egy csomó új dalt az elmúlt hónapokban.
  • Szerző: Angie

A Kozmix együttest sem hagyták ki a sorból. Lányi Lala és Hozsó is felléphetett a kormány által 5,3 milliárd forinttal támogatott Raktárkoncerten.

20201029 Raktárkoncert Kozmix fotó: Szabolcs László

A koncertet komoly felkészülés előzte meg, a karantén alatt sokat gyakoroltak a fiúk. Hozsó a -nak elárulta, mivel foglalta el magát, ahogy arról is mesélt, hogy élte meg az elmúlt fél évet színpad és közönség nélkül.

„Most volt idő olyan dolgokra, amikre békeidőben nem. Amikor a garázst rendbe raktam. rábukkantam egy zsákra. Ebben borzasztó mennyiségű rajongói levelet találtam még a hőskorszakból, 1995-ből. Akkor még divat volt, hogy leveleket küldtek a zenekaroknak és dedikált posztereket kértek tőlünk. Volt köztük olyan is, ami még nem is volt felbontva. Szerintem poénból válaszolunk majd, így 25 év elteltével. Azóta már lehet, hogy nagymama az illető, de jó vicc lenne. Hiányzik, hogy manapság nem kapunk ilyeneket, de az is lehet, hogy ez már kiment a divatból. Már nem az a korosztály vagyunk, örülünk ha legalább megszólít minket valaki” – mondta viccesen Hozsó, aki a karantén alatt is élvezte, hogy a családjával lehet, de egy idő után nyomasztóvá vált számára az otthonülés.

Kozmix: a billentyűk mögött Hozsó (Fotó: Szabolcs László/Ripost)

„Korábban is otthon voltam hétköznap, csak a hétvégék maradtak ki. Olyankor elindultunk már pénteken és vasárnap este jöttünk csak haza Lalával. Annyi a változás, hogy most már hétvégén is otthon vagyok. Az első időben nagyon furcsa volt, hiszen az elmúlt 25 évben folyamatosan mentünk fellépni. Fesztiválidőben már szerdán elindultunk” – mesélte a zenész, aki a bezártság ellenére sem vált meg a hangszerétől, az együttes frontemberével, Lányi Lalával új nótákat komponáltak, az elmúlt hetekben pedig a Raktárkoncertre készültek fel.

Raktárkoncerten a Kozmix (Fotó: Szabolcs László/Ripost)

„Rengeteg új dal készült, sőt, egy új albumot is összehoztunk, már csak finomítanunk kell rajta Lalával. A Raktárkoncertre hetekkel korábban elkezdődtek az előkészületek. Bár nem felejtek, gyakorolni kellett, be kellett járatni a rozsdás ujjaimat. Nagyon örültünk a lehetőségnek, ez egy gesztus azoknak, akiknek csak a zenéből van bevételük. Egyfajta könnyítés, de szerencsére vannak tartalékaink” – fejezte be Hozsó.

A Kozmix koncertje, ahogy a többi fellépőé is, az Antenna Hungária mindiGO TV alkalmazásában folyamatosan megnézhető lesz.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?