SZTÁRDZSÚSZ

Önellátó gazda lett Ambrus Attila

Ambrus Attila eldöntötte, idős korára nyugalmat akar.
  • Szerző:

Ambrus Attila, azaz a Viszkis rabló, 13 évet és két hetet ült börtönben, ahol bőven volt ideje elképzelni, hogy milyen életet szeretne élni a cella falain kívül.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Ambrus Attila
Fotó: Szabolcs László

Keramikus lett, diplomát szerzett, az év elején pedig megszületett a kislánya, Anna is. Ambrus úgy érzi, szinte már most minden vágya teljesült, ám nyughatatlan, vannak még tervei.

Ambrus Attila
Fotó: Szabolcs László

A megtudta, önellátó gazda lesz az egykori rabló, aki nyugdíjasként a Búbánatvölgyben, saját pálinkáját iszogatva, mosolyogva szeretne a domboldalban ücsörögni.

„Tudom, hihetetlenül hangzik, de igaz, egy börtönőrtől vettem ezt a területet. Szeretnék majd egy rönkházat építeni rá. Már itt van a jurtánk és a borospincém is elkészült. Szerencsére a kertben sok gyümölcs van, ezért eldöntöttem, hogy a boron kívül pálinkát fogok főzni. Nincsenek szomszédok, gyönyörű a kilátás. Ez lesz a nyugdíjam, itt béke van, csend és nyugalom. Öt éven belül abba akarom hagyni a kerámiázást” – áradozott a Viszkis, aki szerint nagyon fontos, hogy az ember mindig alkosson valamit – mondta Attila, aki hétvégén Komárnoba utazott, az András napi vásárra, itt árulja a kerámiából készült portékáit.

Ha még több részletre vagy kíváncsi, olvasd el a szombati lapszámát!

 

 

 

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
A tökéletes habcsókot keresed? Íme a legjobb recept!

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?