SZTÁRDZSÚSZ

Mindenről beszámolt Palácsik Lilla: Ez történt a szülőszobán

Nem volt könnyű szülése Visváder-Palácsik Lillának, aki a Ripost-nak mesélt a szülőszobán töltött óráiról.
  • Szerző: BDF

Kisfiuk születésével lett teljes Visváder-Palácsik Lilla és férje, Visváder Tamás családja. A fiatal sztármami október 6-án, természetes úton hozta világra elsőszülött gyermekét, aki a különleges Noah keresztnevet kapta. Lilla a szülőszobán töltött óráiról mesélt a -nak.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„Noah természetes úton jött a világra. Amikor megszületett, nagyon megnyugtató érzés volt a rengeteg sok szenvedés után, amit átéltem. Azt hiszem, négy és fél órát vajúdtam” – kezdte lapunknak Lilla, aki eredetileg szeptember 30-ára volt kiírva, de a pici annyira jól érezte magát édesanyja pocakjában, hogy nem akart időben kibújni. Végül az orvos döntött úgy, hogy nem vár tovább, és mesterségesen indítják be a szülést.

„Október 5-én este befektettek a kórházba. Feltettek egy ballonos katétert, ami megindította a fájásokat, de ezek enyhék voltak még. Másnap reggel öt órakor burkot repesztettek, Tamás hat órára jött, hétkor már javában vajúdtam, és néhány órával később, pontosan 11 óra 10 perckor megszületett a kisfiunk. A szülés alatt szerencsére minden rendben volt, rettenetes fájdalmaim voltak, de komplikációmentesen zajlott le. Aztán amikor a mellkasomra rakták és megölelhettem Noah-t, kicsit minden fájdalom megszűnt, és olyan boldogságot éreztem, mint soha korábban.”

Az újdonsült apuka hősiesen állt helyt a szülőszobán, végig Lilla mellett volt és fogta a kezét.

„Tamás velem együtt szenvedett, de nagy élményként élte meg ő is” – fogalmazott Lilla. „Bevallom, kezdetben féltem az egésztől, hogy mi lesz a szülőszobán, bírni fogom-e, de azt kell mondjam: imádtam” – tette hozzá Tamás.

Lilláék három éjszaka után hagyhatták el a kórházat. Azóta pedig alig alszanak, kevés idejük van a pihenésre, hiszen érthető módon minden a pici körül forog.

„Szerencsére van tejem, tudom szoptatni. Három óránként eszik, utána, amikor pihen, akkor én is megpróbálok, de alig van időm aludni. Nem szokott hozzá a szervezetem, szerintem ehhez nem is lehet” – mondta nevetve Lilla. „De egyébként nyugodt baba, alig sír. Tamás pedig már most kiváló apuka, mindenben segít, az ő feladata például a fürdetés.”

Lilla édesanyja Budapestre költözött

A házaspár szülei is sokat segítenek a napi feladatok ellátásában. Lilla édesanyja átmenetileg felköltözött a fővárosba Miskolcról, hogy lánya mellett legyen.

„A kórházba nem jöhetett senki a világjárvány miatt, de itthon sokat segítenek a nagyik. Lilla anyukája itt van Budapesten, ő mindig jön hozzánk, az én szüleim pedig hétvégén” – árulta el Tamás.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?