SZTÁRDZSÚSZ

Megxit, pedofília és szexkalandok: a brit királyi család botrányai

Nem a Megxit volt az első olyan ügy, ami kiverte a biztosítékot.
  • Szerző: Doris

Hetek óta attól hangos a világsajtó, hogy Meghan Markle és Harry herceg év elején bejelentette, függetlenedni akarnak a brit királyi családtól és Kanadában folytatják az életüket. Döntésük óriási port kavart és rengeteg embert felháborított. De nem ez volt az első olyan ügy, ami miatt II. Erzsébet királynő foghatta a fejét. A összegyűjtötte a brit királyi család legnagyobb botrányait!

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Profimedia

1. VIII. Eduárd lemondott a trónról a szerelemért,

Fotó: Profimedia

A brit királyi család első nagy és igen váratlan botrányára 1936 decemberében került sor és a nagy nőcsábász hírében álló VIII. Eduárd nevéhez fűződik. A férfi, aki élete során számtalan férjes asszonnyal kikezdett, még trónra kerülésre előtt ismerkedett meg a szintén házasságban élő Wallis Simpsonnal és fülig beleszeretett. A kormányt és a királyi családot komolyan aggasztotta, hogy a trónörökös egy kétes múltú, elvált külföldi nővel tart fent kapcsolatot, és titokban a nemzetbiztonsági erőkkel is megfigyeltették őket. Eduárd viszont hajthatatlan volt, Simpson mindennél fontosabb volt neki. Ezért miután 1936-ban királlyá koronázták, a Buckingham-palotába rendelte Stanley Baldwin miniszterelnököt és közölte vele, hogy amint kedvese válása véglegessé válik, feleségül fogja venni. Igen ám, de a miniszterelnök kerek perec közölte vele, hogy alattvalói erkölcsi okból nem fogják elfogadni házasságát. Eduárd erre bejelentette, hogy ha nem veheti el Simpsont, lemond a trónról. Végül így 1936. december 10-én így is tett. A szerelmet választotta.

2. II. Erzsébet királynő húgának még Mick Jaggerrel is viszonya volt

Fotó: JACQUES GUSTAVE / AFP

A trón árnyékában élő Margit hercegnő három évtizeden át látta el témával a lesifotósokat és az alattvalókat, így nem túlzás, hogy ő volt a brit királyi család egyik legellentmondásosabb alakja. Születésekor épp hatalmas vihar tombolt, mintha előre jelezte volna, milyen élete lesz Margitnak. A hatvanas években a brit királyi család udvari fotósának, Lord Snowdonnak a felesége volt, de nyílt titok volt, hogy közben nála fiatalabb férfiakkal folytatott házasságon kívüli viszonyt. Mindenkit elszédített. Bizony, még a rocksztár Mick Jagger sem volt kivétel! Margaret és Jagger számtalanszor vett részt olyan partikon, ahol a kokain és más drogok is főszerephez jutottak, és ahonnan egyszer kórházba kellett szállítani Margit hercegnőt, mivel túl sok füves sütit evett. Ekkor a harmincas éveiben járt és igencsak vonzó volt. Még arra is rávette Jaggert, hogy építtessen villát a kicsi, de exkluzív Karib-szigeten, Mistique-en, ahol a hercegnő majdnem minden évben nyaralt. Bár alakulhatott volna másképpen is, Margit nyilvános ivászataival, partizásaival és viszonyaival egyértelműen a brit királyi család egyik legbotrányosabb tagjává vált.

3. Károly herceg és Camilla titkos viszonya

Fotó: Profimedia

Úgy tudni, Károly herceg még az esküvője napján is volt kedvesét, Camillát szerette igazán. A sors fintora, hogy Diana és Camilla jó ideig barátnők voltak és a későbbi hercegnő nagyon szeretett a mindig megértő barátnője társaságában lenni. Viszont amikor rájött, hogy Camilla nem más, mint a férje, Károly herceg exe, minden megváltozott. Állandó féltékenykedésével az őrületbe kergette Károlyt. Aggodalma persze nem volt alaptalan, Károly és Camilla ugyanis rájöttek, hogy még nem múlt el a köztük lévő szenvedély, és titkos viszonyba kezdtek, ami végleg megmérgezte Károly és Diana házasságát.

4. András herceg pedofilbotrányba keveredett

Fotó: Profimedia

II. Erzsébet bizonyára elsápadt, amikor megtudta, hogy kedvenc fia, András yorki herceg ellen nyomozást indított az FBI. A vád: pedofília. Andrást a most 35 éves Virginia Roberts-Giuffre jelentette fel. Állítása szerint Jeffrey Epstein New Yorkban, Londonban és az Amerikai Virgin-szigeteken 2001-ben és 2002-ben több alkalommal is szexuális kapcsolatra kényszerítette őt András herceggel. A nő 2001-ben 17 éves volt, és a floridai törvények szerint akkor még kiskorúnak számított. András tagadja a vádakat, de a közbizalom helyreállítása érdekében hivatalos közleményben kérte anyját, II. Erzsébetet, hogy mentse fel hercegi közfeladatai alól.

A Megxit

Fotó: Max Mumby/Indigo / Getty Images

Meghan Markle és Harry herceg néhány hete nemcsak a királyi családot, de az egész világot sokkolta azzal, hogy Kanadába költöznek, mivel függetlenedni szeretnének a királyi családtól. A hírről II. Erzsébet is csak a tévéből értesült, nem is csoda, hogy őrjöngeni kezdett. Ezután elkezdődött egy hosszú tárgyalássorozat, aminek eredményeként Harry és Meghan elveszítette a királyi fenség címet, nem képviselik tovább formálisan a királynőt, továbbá vissza kell fizetniük azt a 2,4 millió angol fontot, amelyet a Frogmore-ház felújítására költött a palota. Úgy tűnik azonban, hogy Meghant ez cseppet sem viselte meg, nemrég széles mosollyal az arcán fotózták le Kanadában kisfiával, Archie-val. Bár II. Erzsébet elfogadta a döntést, nagyon fáj neki, hogy elszakították legkisebb dédunokájától.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?