SZTÁRDZSÚSZ

Lelkileg mélypontra került a kórházban Benkő László: Megszólalt a barát

Benkő Lászlóval napi szinten tartja a kapcsolatot Kóbor János. Az Omega-frontember eldöntötte, hogy személyesen nem látogatja meg barátját, mert úgy érzi, Benkő nem szeretné, ha kiszolgáltatott helyzetben látná.
  • Szerző: BDF

Ezrek aggódnak Benkő Lászlóért, köztük zenésztársai, barátai is. Többen napi szinten tartják vele a kapcsolatot, de inkább csak telefonon keresztül. S hogy miért? Kóbor János úgy érzi, a legendás zenész nem szeretné, ha rossz állapotban, gyengének látnák őt a szerettei. Nehéz időszakon megy keresztül, és nyugalomra, rengeteg pihenésre van szüksége, hogy újra erőre kapjon. Ezt tiszteletben tartva döntött Kóbor is úgy, hogy nem megy be hozzá személyesen a kórházba.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Szabolcs László / Ripost

„Azt beszéltük meg, hogy mindennap hat és hét között próbálom felhívni. Olyankor megy be valaki a családból segíteni neki, hiszen elkél most neki, mert nehezen mozog. Egész nap pihen és alszik, nem is veszi fel a telefont. Debreczeni Feri pár nappal ezelőtt bent volt nála személyesen is, de hiába szeretnénk, mi nem tudunk a helyzeten javítani. Azt érzem, hogy Laci ebben az állapotában nem nagyon akar mutatkozni senki előtt, így inkább csak telefonon hívjuk” – mondta el a -nak Kóbor, aki hozzátette, Benkő egyelőre nagyon gyenge, ezért a telefonbeszélgetések is csupán néhány percesek. Igaz, a két jó barát félszavakból is megérti egymást.

„Gyakorlatilag túl bőbeszédű párbeszédek nem tudnak kialakulni, mert nehezére esik a beszéd. Kicsit fáradtan beszél, egy-két szóval kommunikál, de mindig megértjük egymást. Érdeklődöm, mi van vele, ő nagyjából elmondja, hogyan érzi magát. Aztán rögtön megkérdezi, kint mi a helyzet, én pedig megnyugtatom, hogy kint minden rendben, és neki most az a feladata, hogy csak magára koncentráljon, és mielőbb felépüljön. Most nagyon le van gyengülve, de bízunk benne, hogy hamarosan minden rendben lesz” – fogalmazott Kóbor János, aki elárulta, Benkő korábbi egészségügyi problémái során mindig próbált pozitívan tekinteni a kialakult helyzetre, és nem hagyta el magát, még akkor sem, amikor tudták, hogy lelkileg nagyon is megviseli az állapota. Most azonban más a helyzet, reményvesztettnek tűnt.

„Nemrég kutyasétáltatás közben elesett, és aztán a térdét műteni kellett. Ez nem jött a legjobbkor neki, mert amúgy is nehéz állapotban volt, de azért járt a próbákra és jókedvű volt. Most ágyhoz van kötve a gipsz miatt, ez vélhetően előhozta a régebbi a problémákat, és még jobban legyengítette. Hozzáteszem, olyan soha nem volt, hogy nem volt magánál – erről is jelentek meg cikkek –, szóval inkább fásult volt. Korábban a hangulata sosem volt negatív, tudomásul vette a helyzetet, de most más, egy kicsit lemondó volt” – magyarázta lapunknak Kóbor.

Halálhírét keltették

Amint a beszámolt róla, a hétvégén az egész országot lesokkolta a hír, aminek szerencsére egyetlen szava sem volt igaz. Azt írták, hogy az Omega billentyűse, Benkő László váratlanul elment közülünk. A téves információk futótűzként terjedtek el az interneten, végül az együttes hivatalos Facebook-oldalán cáfolták meg a legenda halálhírét. Közben az is kiderült, hogy semmiféle rosszindulat nem játszott közre az álhír megszületésekor, csupán egy óriási félreértés történt. Hogy mit mondott ennek kapcsán a fia?

 

Ripost előfizetés banner

És ezeket olvastad már?