SZTÁRDZSÚSZ

Ezt mondta Pécsi Ildikóról a legendás fotós, Keleti Éva

Pénteken nyitják meg azt a különleges fotókiállítást, amin Pécsi Ildikó legszebb képeit láthatják a rajongók, érdeklődők. A felvételeket Keleti Éva készítette.
  • Szerző: Doris

Pécsi Ildikó Keleti Éva szemével – ez a címe annak a kiállításnak, ami május 21-én, pénteken nyílik Gödöllőn, hogy méltó emléket állítson a tavaly december 5-én elhunyt, Kossuth-díjas színésznőnek.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Ezt mondta Pécsi Ildikóról a legendás fotós, Keleti Éva

Fiatalkori képeiből kiállítás lesz (Fotó: Ripost)

A tárlaton látható, gyönyörű képeket egytől egyig a legendás fotóművész, Keleti Éva készítette, akit mély barátság fűzött Pécsi Ildikóhoz. Éva a kedvéért elevenítette fel az első találkozásukat.

Ezt mondta Pécsi Ildikóról a legendás fotós, Keleti Éva

Keleti Éva imádta Pécsi Ildikót fotózni (Fotó: Ripost / Szabolcs László)

„Harmadéves főiskolás volt Ildikó a Színművészetin, amikor megismertem. Utána a Nemzeti Színházban játszott, A salemi boszorkányokban, fantasztikus előadás volt, nagy nevekkel. Ildikó alakította azt a lányt, aki azt mondja, hogy elcsábították. Onnantól kezdve tartott a mi barátságunk” – kezdte a -nak Keleti Éva.

Az általa készített fotók között olyanok is vannak, amik akkoriban kifejezetten pikánsnak számítottak. Keleti Éva szerint Ildikó egy valóban gyönyörű nő volt, és bár a kacérkodás távol állt tőle, azért szerette magát megmutatni.

Fotó: Keleti Éva

„Pécsi Ildikó tudta, hogy gyönyörű teste van. Megmutatta magából azt, amit az akkori kor engedett, sőt, talán picit többet is. Egy meztelen hátat megmutatni például, akkoriban nem volt illendő, de ő ezzel nem törődött. Arra azért odafigyeltünk, hogy ne lépjünk át egy bizonyos határt. Biztos egyébként, hogy a Playboyban sosem vállalt volna szereplést. Tudta azt, hogy nem erre vágyik. Ő egy igazi magyar nő, asszony volt” – szögezte le Éva.

Fotó: Keleti Éva

A kiállítás szervezője L. Péterfi Csaba, a néhai legenda fogadott fia és egyben legfőbb bizalmasa. Csaba kérdésünkre elmondta, hogy több száz fotó közül válogatták ki a tárlaton szereplőket.

Rengeteg fotóból választhattak (Fotó: Ripost / Szabolcs László)

„Ildikó padlásán találtam rá a Keleti Éva által készített, gyönyörű képekre. Már akkor megfogalmazódott bennem a kiállítás gondolata, de megmondom őszintén, hogy körülbelül két hétig nem mertem felhívni Keleti Évát, nagyon izgultam. Ő mégiscsak egy ikon, gondoltam, mit fog nekem mondani, mit képzelek magamról” – árulta el Csaba, aki végül összeszedte minden bátorságát, és tárcsázta a fotóművész számát. Éva mintha már számított is volna a hívásra!

„Természetesnek vettem, hogy ha Pécsi Ildikó ilyen szempontból szóba kerül, akkor meg fognak keresni. Nyílt titok volt, hogy mennyire jóban voltunk” – mesélte Keleti Éva.

Éva és Csaba együtt válogatták ki a képeket, a kiállításon azonban nemcsak fotók lesznek, hanem Ildikó néhány személyes tárgya is. Többek között egy szőrmebunda, egy fekete kalap és egy kis kínai blúzocska is. egy szeptemberben nyíló életmű kiállításon még több ikonikus relikviát kiállítanak majd.

A pénteki megnyitón Keleti Éva köszönti majd a látogatókat, de mint mondja, senki se várjon nagy beszédet. Egyik barátnő emlékszik majd meg a másikról.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?