SZTÁRDZSÚSZ

Tart a Covid utóhatásától: Így tért vissza a sporthoz Kárász Róbert

Kárász Róbert már felgyógyult a koronavírusból, de az utóhatásokat még érzi.
  • Szerző: Angie

Kárász Róbert hat hete kapta kézhez a negatív tesztjét, így hivatalosan gyógyultnak mondhatja magát, azonban a koronavírus utóhatását még ma is érzi, de egy kis mozgást már beiktatott a mindennapjaiba.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Kárász Róbert

Kárász Róbert visszatért az uszodába
Fotó: Sulyok László / Ripost

Az ATV műsorvezetője a -nak elmondta, már nagy szüksége volt a sportra, de orvosa tanácsára, csak fokozatosan terhelheti magát. A minap úszni ment, de egyenlőre azt is csak úgy ráérősen.

„Majd egy év után végre ismét úszhattam a Császár-Komjádi uszoda hatalmas kinti medencéjében, de csak amolyan nyugdíjas tempóban. Míg régen 2 kilométert gyorsúszásban letoltam, most 41 perc alatt sikerült megtennem 1100 métert. Egy nyugdíjas nénit sikerült leelőznöm, mindenki más, engem hagyott le” – kezdte viccesen Róbert, aki bevallotta, ha akarná sem erőltetné meg jobban magát.

Fotó: Kárász Róbert / Instagram

 

Előbb a posztcovid vizsgálat, aztán a sport

„Nem tudnék nagyon duhajkodni, mert bár meggyógyultam, hat hét után is úgy érzem, hogy a fáradékonyság még megvan. Az orvosom azt javasolta, hogy mielőtt jobban belevetem magam a sportba, végeztessek el egy postcovid szűrést, ahol megvizsgálják a tüdőmet és a szívemet is. A koronavírus okozhat olyan szövődményeket, amelyek veszélyesek lehetnek a betegség után is, így én ezt nagyon komolyan veszem. A medencébe visszatértem, kondizni még nem mernék. Ezen a héten kérek időpontot a vizsgálatra és bízom benne, hogy a jövő héten túl is esek rajta” – mondta a műsorvezető, aki nagyon örült, hogy az uszodában mindenki, köztük az ő védettségi igazolványát is komolyan ellenőrizték a bejáratnál.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?