SZTÁRDZSÚSZ

Itt a vége! Nem adják át többé a Zámbó Jimmy-díjat

Az elmúlt 15 évben számtalan énekes és előadó kapta meg a Zámbó Jimmy-emlékdíjat. Ezért szûnik meg a gála.
  • Szerző: Buster

Zámbó Marietta 15 év után elfáradt, és fizikálisan nem tudja vállalni, hogy évente kétszer szervezzen koncerteket Zámbó Jimmy emlékére. Azt mondja, ennek ellenére testvéreivel együtt folytatni szeretné az emlékőrző tevékenységet, így csak a díjátadó gálát veszi le a palettáról.

Az utolsó díjakat testvérei Árpád, Tihamér, György kapták, hiszen nélkülük nem sikerült volna ennyi éven át megrendezni az eseményeket. De a díjazottak között van Szikora Róbert és egy ifjú tehetség, Magdaléna is.

"Tizenöt éve dolgoztunk éjt nappallá téve a gálák szervezésén, és nyugodtan mondhatom, hogy minden díjátadónk és emlékkoncertünk hatalmas siker volt.  Olyan nevek büszkélkedhetnek Zámbó Jimmy-díjjal, mint Mága Zoltán, Bangó Margit, Zoltán Erika, Szigeti Ferenc vagy éppen Takáts Tamás.

Persze ez a felsorolás korántsem teljes, hiszen összesen negyvennégy díjat osztottunk ki az évek során

– meséli Zámbó Marietta a %%-nak.

"Az az igazság, hogy én sem leszek már fiatalabb, az utóbbi években megromlott az egészségem. Ezért döntöttünk úgy a kuratórium tagjaival, hogy nem rendezünk több díjátadó gálát. Nagyon fontos a családnak, hogy őrizzük drága testvérünk emlékét, de az egészségem még ennél is fontosabb kell, legyen. Persze a munka nem áll le, és nem hagyjuk cserben azokat, akik minden évben kétszer eljöttek a Csepeli Munkásotthon nagytermébe, hogy velünk együtt emlékezzenek Jimmykére. Már most szervezzük a február 25-i emlékkoncertet, és nagyon remélem, hogy lesz elég erőm, hogy megéljem a huszadikat is.

Nagyon szeretném, ha azon a kerek évfordulón, az Operaházban gyűlhetnének össze testvérünk tisztelői és barátai

– árulta el Marietta, aki szerint a király nevével fémjelzett alapítvány is folytatja munkáját, és továbbra is igyekeznek segíteni beteg gyermekeken.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?