SZTÁRDZSÚSZ

Ítélet született Koltai Róbert adócsalással vádolt fia ügyében

Nyolc éve a család mindennapjaira is rányomta a bélyegét, hogy Koltai Róbert és Pogány Judit producer fia, Gábor egy többmillárdos adócsalás fő vádlottja volt.
  • Szerző: BDF

Nehéz időszakon ment keresztül Koltai Róbert és Pogány Judit.  A köztiszteletnek örvendő színész szülők producer fiát, P. Koltai Gábort éveken keresztül adócsalással vádolták. A szülők hittek gyerekük ártatlanságában, végig mellette álltak, akkor is, amikor döntés született a sorsáról.

Az ítélethirdetést azonban még fájdalmasabb események előzték meg: elképedve kellett tudomásul venniük, amikor 2010. november 30-án a lakásából kommandósok vitték el két unokájuk mellől a fiukat. Gábort letartóztatták, négy hónapig előzetesben volt. A család pedig nem beszélhetett vele.

„Õ a producer, az ő fejében van minden, ő tárgyalhatna, intézkedhetne, de a telefont sem emelheti fel. Annak örülünk, hogy nem omlott össze” – fogalmazott korábban egy tévécsatornának a színész.

Koltai Gábor az utolsó szó jogán elmondta, mennyi fájdalom érte az ügy miatt.

„Leírtam a sok szenvedést, nyomasztó élményt, milyen borzalmas eljárásban volt részem. Mármint hogyan rángattak ki két kicsi gyerekem mellől teljesen fölöslegesen, hogy miért kellett négy hónapig előzetes letartóztatásba kerülnöm."

Filmes vagyok, nem bűnöző. Borzasztó szerencsés embernek tartom magam a családom, a szüleim miatt, akik végig velem voltak ebben a folyamatban.

A tárgyalások során kiderült: a vádbeli milliárdos csalás, az állítólagos pénzláncolat, ami direkt adóelkerülésre, pénzmosásra szolgált, Gábor esetében egyáltalán nem bizonyítható.

Most, hosszú évek után megszűnt a szégyen bélyege - írja a Best magazin. P. Koltai Gábort bizonyíték hiányában felmentették. A kilenc vádlott közül öt felfüggesztett börtönbüntetést kapott.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?