SZTÁRDZSÚSZ

Ikreket vártak Madárék, miért csak egy baba születhetett meg?

Hónapokig egy ország aggódott Madárék koraszülött gyermekéért, és közben senki nem sejtette, milyen dráma húzódott meg a háttérben,
  • Szerző: Angie

Erdei Zsolt és Dudás Réka két gyermeket várt, de végül csak egy fiuk jött a világra. Míg Vilmoska az intenzív osztályon küzdött az életben maradásért, addig testvérének esélye sem volt megszületni. 

Erdei Zsolt és két gyermekének édesanyja nehéz időszakon vannak túl. Május 18-án koraszülöttként, 1480 grammal, hét hónapra jött a világra kisfiuk. Nem volt garancia arra, hogy a csöppség megerősödik, születése után azonnal inkubátorba, majd az intenzív osztályra került. Ezt követően fejletlen szervei miatt lélegeztetőgépre tették, nyelési problémája miatt pedig jó ideig szondával etették a kisfiút. A szülők ez idő alatt erejükön felül próbáltak mindent megtenni és fenntartani a látszatot, hiszen, mint megtudtuk, mikor Réka Vilikével volt várandós, egy másik babát is a szíve alatt hordott.

"A második várandósságom ikerterhességnek indult, de aztán váratlanul vérezni kezdtem.

Azt hittem, hogy emiatt ment el a babám, de az orvos megnyugtatott, hogy a legtöbb terhesség ikernek indul, de aztán az egyik gyerek erősebbnek bizonyul és elszívja a másik elől a tápanyagot, míg végül csak az egyikőjük lesz képes megerősödni

– mondta el Réka, aki éppen ezért ma már nem kockáztatna, nem szülne többször.

Imádom a családunkat, Vilikével lett teljes, de azt nem tudom elfelejteni, hogy Gréti és Vilmoska is a halál torkából menekült meg.

Mind a ketten korábban jöttek a világra, így rengeteget kellett küzdenünk értük. Azt az aggódást senkinek nem kívánom 

– mondta el Réka, aki szerint nemcsak őt, de párját is megviselték a történtek.

Ha tudni akarod, hogyan élte meg a történteket Madár,  elolvashatod a szedai %% napilapban. 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?