SZTÁRDZSÚSZ

Halálhírét keltették Benke Laci bácsinak

Sokszor és sokaknak okoztak már kellemetlen vagy éppen rémült perceket azok a kattintásvadász, internetes oldalak, amelyek hangzatos rémhírekkel vonzzák a gyanútlan olvasókat.
  • Szerző: Buster

Az egyik ilyen portál meglovagolva a Benke Laci bácsi körül kialakult méltatlan felhajtást, terjeszteni kezdte a kórházban lábadozó sztárszakács halálhírét. Különös módon a poszt éppen egy olyan élelmiszeripari nagyvállalkozó oldalán tűnt fel, aki perben áll a Laci bácsit védő Schobert Norbival és Erős Antóniával is. A %% napilap megkereste dr. Ormos Zoltán internetre szakosodott jogászt, aki elárulta, miért lehetetlen küldetés az ilyen hírek és portálok visszaszorítása.

"A sértettnek több lehetősége is nyílik arra, hogy eltüntettesse a sérelmezett tartalmat. Indíthat pert, bár az esetek többségében nehéz meghatározni a jogalapot, kérheti a Google-t, hogy szüntesse meg a tartalom netes elérhetőségeit és a rámutató linkeket, vagy megkeresheti az adott oldal üzemeltetőjét.

Ez utóbbiak többnyire nem reagálnak, ráadásul könnyen lehet, hogy külföldről működnek, így gyakorlatilag megtalálhatatlanok”

– festett szomorú képet az interneten kialakult helyzetről a szakjogász.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?