SZTÁRDZSÚSZ

Fantasztikus örömhírt kapott a legendás magyar zenész

Meglepetésként érte a hír Horváth Charlie-t, aki Budapest díszpolgára címet kapott.
  • Szerző: Totti

A hetvenéves énekes jellegzetes hangjával több évtizede szórakoztatja a közönséget. Pedig Charlie nem is erre a pályára készült, eredetileg balett-táncos akart lenni. Egy betegség azonban összetörte álmait, így húszévesen inkább rockzenekart alapított.

Később mind a soul, mind a jazz és a blues műfajban is óriási sikereket ért el, Liszt Ferenc-díjat kapott munkásságáért.

A Fővárosi Közgyűlés szerdán döntött Charlie díszpolgári címéről, az elismeréssel egymillió forint jutalom jár.

Meg vagyok lepve, nem számítottam rá

– mondta az énekes, amikor felhívtuk az örömhírrel. – De természetesen óriási boldogság. Rengeteget dolgoztam az elmúlt öt évtizedben, ám az ember nem a díjakért csinálja, hanem azért, hogy másokat boldoggá tegyen a muzsikájával. A közönség visszajelzése szerint ez sikerült, ez nagy elismerés. Budapest díszpolgárának lenni is az, köszönöm mindenkinek!”

 

A Budapest díszpolgára címet veheti át továbbá Babos Tímea teniszező; Horgas Eszter fuvolaművész; Lovász László Széchenyi-nagydíjas matematikus, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke; Mészöly Kálmán volt válogatott labdarugó és szövetségi kapitány, valamint Vásáry Tamás Kossuth-díjas zongoraművész. A kitüntetés posztumusz díjazottja Hazay István Kossuth-díjas geodéta, az MTA tagja és Burger Barna fotóművész. (MTI)

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?