SZTÁRDZSÚSZ

Bódi Gusztiék diétáznak karácsonykor

A Bódi-család híres arról, hogy minden évben ínycsiklandó ételekkel ünneplik a szentestét. Margó idén is kitesz magáért, viszont ezúttal megválogatja, mi kerül az asztalra, hiszen a tíztagú családból hárman is diétán vannak.
  • Szerző: Ripost

Bódi Margó minden évben már két nappal karácsony előtt nekiáll a készülődésnek, hogy megfőzze azt az ételmennyiséget, ami egy tíztagú család számára elegendő. A família minden tagja jó étvággyal van megáldva, ennek ellenére Guszti és Margó, valamint fiuk, Csabi idén karácsonykor diétázni fog. 

Persze a nagy lakoma idén sem marad el, de a családfő 2009-es infarktusa merőben megváltoztatta az egész família étkezési szokásait.

A nagyecsedi mulatós zenészt orvosa ugyanis szigorú diétára kötelezte. Később kiderült, hogy a zenész cukorbetegségben is szenved, tehát már csak emiatt sem mindegy, hogy mikor, mennyit és mit eszik majd. Margónak ehhez kellett alkalmazkodnia, így újragondolta a régi receptjeit.

De nem csak férje miatt volt fontos változtatni. Bódi Margó 5 évvel Guszti infarktusa után, 2014-ben egy fellépés közben a színpadon kapott stroke-ot. Így ő is már évek óta diétázik és odafigyel a testmozgásra is. Tehát maga miatt sem mindegy, hogy mi kerül a tányérra.

Harminc évig azért nem ehettünk finom sütiket, mert nem volt rá pénz, szegények voltunk! Most már bármit meg tudnánk sütni, de nem lehet, mert vigyázni kell az egészségünkre. 

"Oda kell figyelnem arra, hogyan készítem az ételeket és arra is, hogy miből, hogy mindenki találjon magának olyan fogást, amiből nyugodt szívvel falatozhat” – mondta Margó.

Guszti kisebbik fia, Csabi is éppen szigorú étrendet követ, mert felkúszott rá egy kis fölösleg. A zenész eltökélt: nem akar csalódást okozni a rajongóinak, így, karácsonykor diétázni fog.

 

És ezeket olvastad már?