SZTÁRDZSÚSZ

Bizarr betegségtől hízott meg Robbie Williams

Az énekes az utóbbi hetekben alaposan kikerekedett, és ennek most elárulta nem mindennapi okát.
  • Szerző: The_M

Robbie Williams 43 évesen is ugyanolyan energiabomba a színpadon, mint két évtizeddel korábban. Annak ellenére is, hogy jelenleg bő tíz kilóval többet nyom, mint ideális esetben. A brit fenegyerek eddig hallgatott arról, hogy mitől hízott meg hirtelen, de most a videoblogjában elárulta a nagy titkot.

Robbie egy nagyon ritka és nagyon bizarr betegségben szenved, ami miatt az éjszaka közepén falási rohamok törnek rá, így mindent meg is eszik, amit a konyhában talál, leginkább az édességeket. Mindezt úgy, hogy közben alszik, és reggelente fogalma sincs arról, mi történt az éjjel.

A fura alvási rendellenessége nagyjából egy éve jelentkezett először, és azóta képtelen megszabadulni tőle. Eddig azonban a nappali diétájával kordában tartotta az éjjel felszedett kilóit. De ez megváltozott, amikor elindult a turnéja, aminek keretében majd Budapestre is ellátogat. A folyamatos koncertezés miatt felborult a napi rutinja, így már nem tud odafigyelni az étkezéseire, és emiatt hízott meg ennyire.

A drogoknak "köszönhet" mindent. Az alvás alatti rendellenes mozgási, magatartási és vegetatív jelenségek, összefoglaló nevükön paraszomniák az alváshiányban szenvedő, stressztől terhelt felnőtteknél jelentkeznek általában. Egyeseknél neurológiai problémák vagy gyógyszeres kezelések, illetve a drogfogyasztás idézi elő ezeket az alvás közbeni rendellenességeket. Robbie-ról köztudott, hogy hosszú éveken át komoly kábítószerfüggő volt, aminek hála több pszichés probléma is kialakult nála, köztük a paraszomnia.

És ezeket olvastad már?