SZTÁRDZSÚSZ

Ez történt vele a szülőszobán: Először mesélt a részletekről Bata Éva

Bata Éva és Bereczki Zoltán kislánya, Flóra augusztus 6-án született. A büszke édesanya először mesélt a szülés részleteiről.
  • Szerző: ripost

Bata Éva nem félelemmel, hanem izgalommal várta, hogy világra hozza elsőszülött kislányát, Flórát.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„Nem írtunk forgatókönyvet vagy szülési tervet, abban viszont biztosak voltunk, hogy amennyire csak lehet, háborítatlan szülést szeretnénk, mindent elkövetve annak érdekében, hogy Flóra természetes úton jöjjön világra” – kezdte Éva a tritonlife.hu-nak. Az interjúból kiderült, hogy a színésznő július végére volt kiírva, ám nem indult be magától a szülés.

Bata Éva először mesélt a szülésről

Bata Éva először mesélt a szülésről (Fotó: LifeTV)

„Július 31-re voltam kiírva, de nem indult be magától a szülés, jósló fájások se nagyon voltak. Augusztus 5-én este feküdtem be a kórházba, és felhelyeztek egy ballont (a ballonkatéteres méhszájérlelés során a szülés előtti este az orvos vagy szülésznő feltesz a méhszájba egy kis katétert, és másnap reggel oxitocin segítségével hozták létre a méhösszehúzódásokat – a szerk.). Így indult be a szülés, ám mivel minden utat ismertünk, nem volt mitől félni” – mondta Bata Éva, aki arról is őszintén mesélt, hogy a „majd megpusztulok” fájdalomtól a „már nem érzek semmit” fájdalomig rengetegféle érzésen keresztül ment abban a hat órában, amíg a szülés tartott.

„Nagyon érdekes, hogy ezt a fájdalmat még nem dolgoztam fel, és nem azért, mert borzalmas volt… Hiszen mind Flóra, mind a körülöttünk lévők csodálatosan vettek ebben részt, de én magam nem voltam felkészülve ekkora fájdalomra. Azt hittem, hogy jobban fogom bírni, és az még a feladatom, hogy szépen lassan ezt feldolgozzam magamban” – magyarázta a színésznő, aki nagyon boldog, hogy párja, Bereczki Zoltán is bent lehetett velük, apás szülés volt.

„Zoli segített kitartani, ő is része volt ennek az egésznek. Ahogy a terhességet, a szülést, úgy az elkövetkezendő időszakot is együtt, egy csapatként csináljuk” – tette hozzá az édesanya.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?