SZTÁRDZSÚSZ

Gerincproblémákkal küzd Bangó Margit, ülve adott koncertet

A Kossuth-díjas énekesnő mozgalmas időszak előtt áll. A pandémia utáni első fellépését követően máris újabb nagykoncertre készül. Tudja, hogy nagyon vigyáznia kell magára, hiszen mostanáig három gerincműtéten is átesett, ezért ha a dal megengedi, széken ülve is ad koncertet.
  • Szerző: Doris

Sokan azt hiszik, hogy az énekeseknek könnyű dolguk van, hiszen csak felmennek a színpadra, és mulatnak. Bangó Margit azonban egy meglepő kutatással támasztotta alá, hogy ez mennyire nem igaz.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Súlyos gerincproblémákkal küzd Bangó Margit, ülve adott koncertet

Fotó: Markovics Gábor / Ripost

„Egy amerikai kutató el­mondta, hogy egy olyan énekes, mint én, aki maximalista, és szívét-lelkét beleadja egy koncerten, az négy óra kemény fizikai munkának felel meg a bányában. Valóban a szórakoztatásról szól, de én nem az az ember vagyok, aki ezt félvállról veszi. Ahogy színpadra lépek, megváltozom, és minden erőmet beleadom” – árulta el a Borsnak az énekesnő, aki az utóbbi hetekben sem unatkozott, többek között 4 új dalt készítettek a Swing á la djangóval közösen. Több szerzeményből videoklip is készült, az egyikben egy széken ülve énekel.

Fotó: Bors

„Egyébként is lezser ember vagyok a színpadon. Ott olyan dalok hangzottak el, ami alatt nem árt, ha ülök. Persze az az igazság, hogy a gerincemet ez is megviselte. A pandémia után volt ez a koncert, akkoriban pedig még nem volt a legjobb az erőnlétem” – tette hozzá őszintén, s elárulta, az elmúlt hónapokban nagy hangsúlyt fektetett a testmozgásra, gerincerősítő gyakorlatokat végzett, és szobakerékpáron tekert, mi­vel a karantén alatt sokakhoz hasonlóan akarva-akaratlanul ő is felszedett néhány kilót, a pluszterhelés pedig nem tesz jót a gerincének.

Fotó: Bors

„Mindig azt mondom a fiatal énekeseknek is, hogy nem kell a színpadot felszántani. A hangjával kell az embereket megfogni, megsiratni, leültetni vagy éppen táncra perdíteni, nem kell keresztbe-kasul artistáskodni a színpadon” – mondta nevetve a művésznő, aki már gőzerővel készül a 100 Tagú Cigányzenekar jubileumi koncertjére június 26-án, ami a Budai Szabatéri Színházban kerül megrendezésre.

„A technikusom visz majd el a helyszínre, onnan pedig indulunk tovább, mert még aznap Miskolctól 50 km-re lesz egy másik fellépésem is. Hála Istennek, szépen alakult ez az idény. Remélem, hogy nem lesz semmi gond, de azért a félsz ott van bennem, hogy nehogy visszajöjjön a pandémia. Igaz, mindannyian beoltattuk magunkat, az egész család védett a koronavírussal szemben” – tette hozzá a Borsnak a művésznő.

A rekkenő hőséget Bangó Margit is nehezen viseli

„Nem lépek ki a légkondis lakásból. Hiába van jakuzzi, nem vagyok egy nagy fürdőző, pedig jó a testnek és az izmoknak is, ráadásul masszírozó funkcióval van ellátva. A napokban biztosan rászánom magam, estefelé beülök a jakuzziba, és egy kicsit megpróbálom magam feltunningolni” – mondta.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?