SZTÁRDZSÚSZ

5 milliót bukott Vámos Erika, így kerülhette volna el a brutális átverést

A műsorvezető házában állt a víz, a használati tárgyak ráztak. A magát szakembernek kiadó kókler 140 embert károsított meg kisebb-nagyobb összegekkel.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Vesztére kontár szakembert bízott meg a TV2 műsorvezetője, Vámos Erika. A kivitelező lelépett 3 és fél millióval, másfél milliós kárt okozott és a 2017-es átverés után még neki állt feljebb. Mint kiderült, Erika a férfi egyik utolsó átverésének lett áldozata, nem sokkal az ő esete után került börtönbe.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Vámos Erika

A bokámig állt a víz, a szőnyegek úsztak, a kád is rázott, a WC rázott, mindenütt áram volt – mesélte Erika a Blikknek, mi fogadta, miután párjával annak idején hazatértek egy hosszú hétvégéről és azzal szembesült, hogy beázott a tető. A ház hónapokra lakhatatlanná vált, így a tévés fél évig ismerősöknél, albérletben, vagy épp szállodákban húzta meg magát. A kivitelező, akiről később kiderült, hogy 140 embert vert át, írásban ismerte el, hogy ő a hibás.

„Ha mindenhonnan csak ennyi pénzt vitt el, akkor az már egész nagy összegű károkozás és csalás bűntette, ahol tudatosan megtévesztett embereket, szerintem nem én voltam a legnagyobb károsult” – vélekedik a műsorvezető.Évekkel ezelőtt azt kérte tőlem az ügyvédje, hogy engedjem el a felét. Ha 2 és fél millióban meg tudunk állapodni, akkor augusztusig odaadják” – tette hozzá Erika, aki szerint azt az összeget már sose fogja megkapni.

A hasonló helyzetek elkerülése érdekében Vámos Erika a megoldást egy építései vállalkozókra vonatkozó feketelista elkészítésében látja.

Ha lett volna ilyen, akkor láttam volna, hogy a 140. becsapott leszek éppen, nagyon magamra voltam hagyva ebben a helyzetben, egy adatbázis valószínűleg nagyon fontos volna.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?