SHOWBIZ

Egy medencében készült Pápai Joci és az Urban Verbunk új klipje

Értünk volt címmel jelent meg Pápai Joci új dala, amelynek klipjéhez az Urban Verbunk táncegyüttes készített különleges koreográfiát.
  • Szerző: ripost

Pápai Joci és a koreográfus, Moussa Ahmed közös produkcióval rukkolt elő. Az Urban Verbunk frontembere nem mindennapi látványvilágot álmodott meg az énekes új szerzeményéhez. A Youtube csatornán bemutatott klipben vízben táncol a formáció.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Pápai Joci mint mondta: új dala az újrakezdésről, a visszatérés reményéről szól, és úgy érezte, ehhez olyan produkciót szeretne látni, amely látványában is illik a lüktető ritmushoz.

„Alkotótársammal, Tóth Judittal arra törekedtünk, hogy figyelemfelkeltő koreográfiát készítsünk. És vízben néptáncolni igazán egyedi. Bár folyamatosan nehézségekbe ütköztünk a kivitelezés során, nem adtuk fel! A saját próbatermünkben építettük fel a medencét, saját kezűleg deszkákból és tófóliából” – mesélte a kulisszatitkokat Moussa Ahmed.

A hidegvizes tánc tökéletesítésére hetekig vízben gyakorolt a tánccsoport, kiküszöbölve ezzel az esetleges sérüléseket. A 14 órás forgatás aprólékos munkát igényelt, a látványt testfestéssel tették még misztikusabbá.

Az új magyar táncstílust képviselő Urban Verbunk előadásait vérpezsdítő ritmusok, határtalan lendület fémjelzi. Jelenleg is több projekten dolgozik a társulat, céljuk, hogy nemzeti sport legyen a néptánc és népszerűsítsék a magyar kultúrát.

Legutóbbi videóklipjüknek nemzetközi visszhangja is volt: a BBC ONE is írt a Kyrie Eleison című egyházi éneket dolgozták fel, és a vírus okozta helyzetet táncolták el kézenállásban, ezzel is szimbolizálva ahogy a világ a feje tetejére állt.

A Duna World egész estés előadásukat, a Rózsa Storyt 2021-ben hétszer tűzi műsorra.

És ezeket olvastad már?