SHOWBIZ

Megható sorok, kiderült, kik voltak Aradszky László legjobb barátai

Az énekes örök életû barátságokat kötött, szerettei mindig számíthattak rá.
  • Szerző: Ripost

A mindig vidám Aradszky László nagy­kanállal falta az életet, sok barátja volt. A művészvilágból számos legendával ápolt jó viszonyt . Van, akivel örökösen ugratták egymást, és olyan is, akinek a feleségét, Éva asszonyt köszönhette.

Zalatnay Sarolta

Aradszky és Zalatnay Sarolta a hatvanas években lettek barátok, ez a szoros kapcsolat pedig minden viszontagság ellenére tartós maradt. Könyvében Aradszky így írt erről:

„Zalatnay Cinit mennyien ostorozták, bántották és elítélték! Nekem elég csak elővennem azt a régi fényképet, amelyen az esküvőmön át­ölel."

Az a baráti szeretet, amit ő ad nekem, azt semmilyen külső körülmény hatására nem vagyok hajlandó eltörölni.

Nekem itt kezdődik a Fák, virágok, fény… Bármit is tesz bárki, bármit is mond bárki, a barátaim ellenem nem vétettek, ezért szívemben örökre velem vannak” – fogalmazott az énekes a 2008-ban megjelent, Az örök élet színpadán című önéletrajzi könyvében.

Koós János

A két énekes folyamatosan ugratta egymást, évtizedeken át rajongók százezreit nevettették meg frappáns vicceikkel.

„Koós Jani… El szoktam mesélni, hogy rengeteg vakond van a kertemben, de egy pillanat alatt képes vagyok elüldözni őket: ha beteszek a lejátszóba egy Koós-kazettát, messze elkerülik a házunkat… Ilyen és ehhez hasonló vicc sokszor előfordult és a mai napig is előfordul közöttünk” – mesélt könyvében Aradszky a régi tréfákról.

Koós János szeretett Lacival heccelődni, ám a %%-nak elárulta, hogy mindemellett szeretetteljes volt a viszonyuk.

„Egy időben kezdtük el a szakmát, mindig is nagyon szerettük és értettük egymást. Az a kis csipkelődés, ami az emberek előtt zajlott, a humor jele volt. Amikor egyedül voltunk, mindig barátsággal öleltük meg egymást” – nyilatkozta lapunknak Koós.

Antal Imre

A humorista a hatvanas évek végén került a Magyar Televízióhoz, így ismerte meg Aradszky Lászlót is, aki akkoriban a Táncdalfesztiválokon bontogatta szárnyait.

Abban az időszakban az énekes a Fiatal Művészek Klubjában töltötte az estéit, ott pillantotta meg Évát, aki Törőcsik Mari, Bodrogi Gyula és Antal Imre társaságában biliárdozott. Aradszkynak rögtön megtetszett a feltűnően csinos lány, ezért arra kérte jó barátját, Antal Imrét, hogy mutassa be őket ­egymásnak.

„Ó, édes öregem, ez nem ismerkedik olyan egyszerűen” – figyelmeztette őt a humorista, ám Aradszky elszántsága célt ért, és hamarosan feleségül vette Évát.

Örökké hálás volt Antal Imrének a közreműködésért, 2008-ban bekövetkezett halála fájdalmasan érintette az ­énekest.

DÉVÉNYI TIBOR és SZÉCSI PÁL

A lemezlovast és az énekest több mint ötvenöt éves barátság kötötte össze, duójuk pedig egykor trióként működött.

„Szécsi Palival befogadtak engem, és mi voltunk a három vidám fiú. Írtam is egy műsort nekik Sok hűhó slágerért címmel, aminek ők voltak a szereplői, és 174 adást élt meg. Aradszky Laci nevetése felejthetetlen volt, jóban-rossz­ban összetartottunk” – idézte fel a boldog múltat Dévényi Tibor.

A lemezlovas szerint Aradszkyra nem szabad sírva emlékezni, hiszen annyi vidámságot hagyott ezen a világon, hogy biztos nem örülne, ha bánatosan búcsúznának tőle tisztelői.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?