LELKIZŐ

Megtörte a csendet a legjobb barát: ezért halt meg valójában Gesztesi

Korábbi gondjai vezethettek a színész halálához legjobb barátja szerint, aki még most sem fogta fel a történteket.
  • Szerző: Ripost

A sokáig hurcolt fájdalom és az alkohol tette tönkre Gesztesi Károly szívét, állítja a színész legjobb barátja, Kosztola Tibor. A szinkronrendező, aki még nem dolgozta fel a veszteséget, csak a Borsnak nyilatkozott.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Keller Mátyás / Ripost

Kosztola szerint a színész szíve bizonyos értelemben megkérgesedett, ezért kapott infarktust. Hiszen Gesztesi Károly akkor is mosolygott és viccelődött, amikor legbelül emésztette magát. A megkérgesedő szív kifejezést pedig olyanokra szokás használni, akiket sok fájdalom ér, és kilenc hónapnál tovább rágódnak rajta.

Kosztola szinkronrendezőként ismerkedett meg a színésszel, még főiskolás korában. „Már akkor hallatszott, hogy teljesen egyedi, speciális hangja van, ami a termetéből és a hangszínéből adódott. Utánozhatatlan, ugyanis azzal együtt, hogy férfias, nagyon lágy és finom. Épp olyan, mint Karcsi volt. A hangja az egyéniségéből adódott... A személyisége annyira előtérben volt a szinkronban is, hogy pótolhatatlan a hangja, csak kényszermegoldások lesznek ezután. Még nem is gondolkodtam rajta, kivel helyettesíteném, ez nekem még túl fájdalmas” – mondta a barát, aki a kezdetektől segítette Gesztesit még jobbá válni.

Kosztola a nehéz időkben is Gesztesi mellett volt, de az alkohol miatt hónapokra megszakadt a kapcsolatuk. „Voltak olyan mélységek, ahová nem tudtam követni. Akkoriban a fián, Mátén keresztül érdeklődtem róla, és végül a Biblia segített rajta. Örültem, hogy visszakaptam a barátomat, és végre a régi lett. Úgy hittük, mind visszakaptuk Karcsit, de szerintem végül is az ital és a megkérgesedett szíve vitte el, ezek örökre nyomot hagytak a testén akkor is, ha már letette a poharat” – fogalmazott a szinkronrendező, aki szerint a színész sosem osztotta meg gondjait, mindig magában őrlődött.

És ezeket olvastad már?