SZTÁRSZERENCSE

Megszületett a döntés, így emlékszik Oszvald Marika a megrázkódtatásra

Az operetténes értékes ruháit tavaly lopta el egy férfi, aki ellen most hoztak jogerős ítéletet.
  • Szerző: Ripost

Megbocsátott Oszvald Marika, de haragszik az egy év tíz hónapos börtönre ítélt férfira, aki tavaly nyáron – az autóját feltörve – egymilliós értékű fellépőruháit és az édesanyja fülbevalóját bőröndöstül ellopta.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: TV2

A primadonnának – ha találkozna vele – lenne pár kérdése a tolvajhoz, de erre egy ideig még véletlenül sem kerülhet sor, ugyanis a többszörösen visszaeső, hatoldalas bűnlajstrommal rendelkező férfi a tegnapi, jogerős ítélet szerint egy év tíz hónapra rács mögé kerül.

„Nagyon sajnálom, hogy ilyen sorsot adott ennek az embernek a Jóisten. Megbocsátottam, de haragszom, ha találkoznék vele, megkérdezném, miért lépett erre az útra” – árulta el a primadonna, aki a Blikktől tudta meg, hogy börtönre ítélték kifosztóját.

„A helyszínelésnél egy szórakozóhely tulajdonosa ajánlotta fel üzlete térfigyelő kamerájának a felvételeit. Úgy tudom, ez alapján találták meg a tettest, aki nem csak az én autómat törte fel” – mesélte Marika, aki az ítélethirdetésen nem volt jelen.

Az eset idején az Operettszínház sztárja éppen csak néhány percre ugrott haza, a ruháival, színpadi kellékekkel, parókákkal tele bőröndjét rövid időre hagyta a háza előtt parkoló autójában. Reggel a nyaralójában pakolt be, mert úgy beszélte meg Peller Károly kollégájával, hogy a Budavári Palotakoncertek próbája után onnan indulnak Hévízre fellépni. Oszvald Marikának a szíve szakadt meg a kalocsai mintával dúsan hímzett, a perben félmilliós értékűre becsült ellopott fellépőruháért, de az arannyal átszőtt csipke nagyestélyi is egyedi darab volt. A legnagyobb veszteségnek mégis az édesanyjától kapott fülbevaló volt számára.

„A fellépés megmenekült, mert szerencsére volt másik, hasonló ruhám itthon. Mégis nagyon boldog voltam, amikor néhány nap múlva visszakaptam az ellopott dolgaimat. A tolvajnak lehetett barátnője, mert a sminkkészletet már nem találták a házkutatásnál, de a 33-as méretű cipőimmel és a méretemre készült ruhákkal szerencsére még nem tudott mit kezdeni” – tette hozzá Marika, aki szerint a tolvaj vélhetően eladhatóbb dolgokra számított, amikor elvitte a bőröndöt

Dr. Mile Attila ügyvéd elmondta, jogerős döntés született a többször elítélt vádlottal szemben. „Az eddig már 15 alkalommal büntetett vádlott megbánta és beismerte a bűnösségét. Mint visszaesőre, egy év tíz hónapos letöltendő szabadságvesztést szabtak ki másodfokon” – árulta el az ügyvéd.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?