LELKIZŐ

Két év után megtörte a csendet V. Martin: szembenézett a Tankcsapda-koncert után elgázolt Kata anyjával

V. Martin két éve az M3-as autópályán gázolta halálra az ott sétáló B. Katát. A nő Tankcsapda-koncertről tartott haza, amikor megtörtént a tragédia. Az együttes dalt írt az emlékére.
  • Szerző: Ripost

Először szólalt meg a két évvel ezelőtti baleset óta V. Martin, az a gyömrői fiatal, aki az M3-as autópályán gázolta halálra az ott gyalogló B. Katát, miután a nő egy vita után kiszállt barátja, Zoltán mellől a kocsiból, az ajtót pedig rázárta a férfira. Martin nem segített, hanem haza hajtott, mégsem tartotta magát bűnösnek a bíróság előtt a cserbenhagyásban, ugyanis azt állítja: nem tudta, hogy embert gázolt, azt hitte, egy tárgynak ment neki.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Bors

„Hallottam egy halk puffanást, de tovább hajtottam, abban a hiszemben, hogy valami tárgy lehetett„ – mondta, hozzátéve, azt hitte, maximum anyagi kárt okozott, annak ellenére, hogy a szélvédője is összetört a becsapódástól. Kiderült emellett, hogy a férfinak a baleset után más ügy miatt is meggyűlt a baja a törvénnyel: nemrég ittas vezetésért 180 óra közmunkára, és 1 év 5 hónapos vezetéstől eltiltásra ítélték.

Szembenézett az áldozat anyjával

Ezután meglepetésre a tárgyalásra ismét ellátogató Anikóhoz, Kata anyjához fordult, a baleset óta először nézett a szemébe.

„Bocsánatot szeretnék kérni. Csak most tudtam eljutni eddig, hogy beszéljünk, szólhassak. Rettenetesen sajnálom a történteket” – mondta akadozva. A férfi és az anya ezután a folyosón is folytatták a feszült vitát, Anikó egyenesen Martinnak szegezte a kérdést: bűnösnek érzi-e magát. Bár Martin szavait nem lehetett hallani, Anikó felháborodottan válaszolt.

Nem fogadta el a bocsánatkérést

„Akkor menj be a bíróhoz, és mondd meg neki is!„ – mondta, majd hozzátette: nem győzte meg Martin bocsánatkérése. „Teljesen mást mondott nekem a folyosón, mint a bíró előtt, aztán nevetgélt az ügyvédjével. Így nem tudom komolyan venni a bocsánatkérést” – szögezte le a Borsnak. Nem érti, miért nem fogadta el a férfi a 10 hónap, 2 évre felfüggesztett börtönt.

A lány gyerekkora óta rajongott a Tankcsapdáért, jó viszonyt ápolt a tagokkal, köztük Sidlovics Gáborral.

Fotó: Bors

„Azt kívánom, legyen vége ennek az egésznek, minden tárgyalás egy újabb megpróbáltatás az összetört szívemnek. Ha elfogadta volna ezt az amúgy is enyhe büntetést, talán elkezdhetnénk tovább lépni mi is„ – mondta szomorúan.

Nem felejti el a Tankcsapda

Kata törzsrajongója volt a Tankcsapdának, szü­leivel volt először a koncertjükön. A tragédia előtti bu­lira Sidlovics Gábor Siditől, az együttes gitárosától kapta a jegyeket, pár perccel a végzetes baleset előtt még üzenetben köszön­te meg a zenésznek, aki észrevette a buszban haza­felé a leállósávban álló autót és az úttesten heverő testet. Azonnal megálltak, Sidi egy biztonsági emberükkel szaladt megnézni, tudnak-e segíteni. Akkor ismerte fel Katát, a zenész végig fogta rajongója kezét, nagyon megrázták a történtek, és most a tárgyalással minden seb újra felszakadt.

Fotó: Bors

„Ebben az ügyben nem szeretnék nyilatkozni” – mondta megtörten a lapnak Sidi, aki nem volt ott tegnap a bíróságon. A Tankcsapda az elmúlt időszakban két rajongóját vesztette el, az ő emlékükre írták a Nincsenek szavak című dalt.

Fotó: Markovics Gábor (MG)
Ripost

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?