LELKIZŐ

Szomorú hírt kaptunk: szombaton este elhunyt a népszerű magyar zenész

Meghalt Magyar Péter, aki az Európa Kiadó és a Balaton dobosaként vált ismertté.
  • Szerző: Ripost

Szombaton kora este meghalt Magyar Péter. A zenész évek óta súlyos betegséggel küzdött, de még hónapokkal ezelőtt is láthattuk a Hunnia színpadán Balaton koncerten. Barátai többek között a Facebook-oldalán búcsúznak tőle. 

Magyar Péter a nyolcvanas évek magyar undergroundjának egyik meghatározó alakja volt: kultikus lemezek létrehozásában vett részt, a legutóbbi időszakban a Balaton zenekarban dobolt.

2016-ban jelentette meg saját lemezét Csörömpölést vállalok címmel. Az album 19 száma körülbelül harminc évet fog át, hallhatunk rajta múlt századi archív koncertfelvételeket és olyan dalokat is, amelyekben Magyar énekel, gitározik, billentyűs hangszereken, ütősökön is játszik - írta a life.hu.

A beteg zenésznek 2017 őszén barátai és zenésztársai (Európa Kiadó, URH, Trabant, Orkesztra Luna, Szemző Tibor és a Gordiuszi Csomó, Sziámi, Balaton, Müller Péter Sziámi AndFriends) jótékonysági fellépést szerveztek, amelynek célja az volt, hogy Péter részt vehessen egy kezelésen. Így fogalmaztak: "Magyar Péter hosszú, költséges, viszontagságos - de reménykeltő - gyógykezelésnek néz elébe a közeli napokban-hetekben-hónapokban. Segítsünk, hogy összejöjjön rá a pénz, és közben kicsit könnyebbé tehessük az életét."

És ezeket olvastad már?