Orbán Viktor a kötcsei beszéd előtt: "Gazdasági sikert a gazdasági semlegesség hoz"

INSIDER
LELKIZŐ

Szerző Doris

Létrehozva: 2024.05.07.

Megszakad a szív: Így néz ki a temetés után bő két héttel Tordy Géza sírja – fotó

A Nemzet Színészét április 18-án helyezték végső nyugalomra a Farkasréti temetőben. Tordy Géza sírja megindító látványt nyújt a sírkert művészparcellájában.

Tordy Géza, a Nemzet Színésze 85 éves korában hunyt el március végén, halála nemcsak a színház szerelmeseit rázta meg, hanem az egész országot.

Tordy Géza
 Tordy Géza 85 éves korában hunyt el Fotó: Honéczy Barnabás

 A kivételes tehetségű művészt április 18-án helyezték végső nyugalomra a Farkasréti temetőben. A búcsúztatón elsőként Szőcs Artúr mondott beszédet, akit évtizedes barátság fűzött Tordy-hoz és rengeteg nyarat töltöttek együtt Tihanyban. Majd Ernyey Béla búcsúzott közös emlékeket előidézve és beszédében elmondta: a valaha volt leghosszabb barátság fűzte a 85 éves korában elhunyt színészhez. 

Lukács Sándor kiemelte, hogy Tordy Géza a végletek embere volt, szeretni és haragudni is nagyon tudott és természetesen mindene volt a színház.

Koszorúk és virágok borítják Tordy Géza sírját

Az április 18-i temetés után bő két héttel a Ripost kilátogatott a Farkasréti temetőbe, hogy megnézzük, milyen állapotban van a Nemzet Színészének végső nyughelye. Nos, a sír tele van azokkal a virágokkal és koszorúkkal, amiket még a temetés napján tettek rá a gyászoló rokonok, barátok, pályatársak.

Tordy Géza sírja
Virágok és koszorúk borítják Tordy Géza sírját Fotó:  Ripost

Egy év múlva lehet méltó sírhelye a színésznek

Bár síremléket már akár 3 hónap után is fel lehet állítani, kérdéses, hogy az kiállja-e majd az idők próbáját. A felásott földet hiába egyengetik a temetést követően, meg kell várni, hogy az természetes módon leülepedjen, összetömörödjön. Máskülönben a túl hamar felállított síremlék a föld további mozgása következtében nagy eséllyel megsüllyed, megdől. Így a szakemberek azt szokták javasolni, hogy a család legalább egy évet várjon a temetést követően. Egy biztos: Tordy Gézának olyan sírja lesz, ami méltó a kivételes tehetségéhez és személyiségéhez.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek