LELKIZŐ

Szívszorító részletek: ilyenek voltak Freddie Mercury utolsó percei

A Queen énekese 1991-ben hunyt el, legjobb barátja is a közelben tartózkodott a tragédia idején.
  • Szerző: Ripost

Freddie Mercury egykori barátnője volt az első, aki megérkezett az énekes londoni otthonába, amikor életét vesztette, mindössze 24 órával azután, hogy nyilvánosan is bejelentette, AIDS-szel küzd.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Profimedia

Mary Austin volt a Queen frontemberének első és egyetlen komoly barátnője, akivel akkor sem szakították meg a kapcsolatot, amikor Mercury bevallotta, hogy meleg. Örök barátok maradtak a szakítás után is.

Sőt, még Queen dalok is születtek a nőről, például a Love Of My Life, és Mercury abban a lakásban élt, amit Austin választott neki.

„Minden szeretőm megkérdezte, hogy miért nem léphet Mary helyébe, de ez egyszerűen lehetetlen” – mondta a sztár még 1985-ben, egy interjúban. „Az egyetlen barátom Mary, és nem is akarok mást. Számomra ő volt a feleség. Számomra ez házasság volt. Hiszünk egymásban, nekem ez elég” – fogalmazott.

Amikor Mercury meghalt, Dave Clark volt vele, a Dave Clark Five énekese, de Austin is hamar a helyszínre ért. Clark azt mondta 2008-ban, hogy amikor az orvosok elmentek, már tudta, hogy mindjárt vége. „Egyedül maradtunk és amikor meghalt, lementem a földszintre, hogy elmondjam a személyi asszisztensének, Phoebe-nek, és a szakácsának Joe-nak. A volt barátnője, Mary Austin is átjött, én pedig felhívtam Freddie szüleit a hírrel. Békésnek tűnt. De hatalmas veszteség volt” – emlékezett vissza Clark.

Mercury egyébként megkérte Austint, hogy olyan helyen temesse el a hamvait, amit senkinek nem árul el – írja a Mirror.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?