LELKIZŐ

Szívszorító ígéretet tett Vilmos herceg Dianának amikor elvették a címét

Az ígérettől Diana zokogásban tört ki, idősebb fia ugyanis a válás során is annyira figyelmes volt vele.
  • Szerző: Ripost

Vilmos herceg még csak 14 éves volt, amikor szülei elváltak. Minden tinédzser számára nehéz átélni, ha a szülei szétmennek, de úgy, hogy az egész világ figyeli a történések, még megterhelőbb az ilyesmi.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Profimedia

A hagyományos válás mellett Károly hercegnek és feleségének abban is meg kellett egyeznie, hogy mi történik Diana uralkodói címeivel.

II. Erzsébet beleegyezett abba, hogy Diana megőrizze a „királyi fenség” címet, de Károly ragaszkodott hozzá, hogy volt feleségét minden címétől fosszák meg. Ez Dianát még távolabb sodorta a családtól, azt jelentette, hogy a hercegnőnek például pukedliznie kellett előttük – a saját fiait is beleértve.

Vilmos herceg azonban, aki akkoriban az Eton College diákja volt, támogatta édesanyját ebben a nehéz időszakban és megható ígéretet tett neki.

Paul Burrell, Diana egykori komornyikja és közeli barátja könyvében azt írja, hogy a fiatal Vilmos megígérte anyjának, hogy visszaadja neki a címeket: „Ne aggódj anyu, egy nap visszaadom neked, amikor majd király leszek.”

A kijelentéstől Diana érthető módon könnyekben tört ki – írja a Mirror. Sajnos azonban nem érhette meg ezt, pár év múlva elhunyt.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?