LELKIZŐ

Gyermekkori traumájáról vallott Palik László: ezt senki nem tudta róla

Palik László évek óta nem nyilatkozott a magánéletéről, arról pedig pláne nem, hogy tizennyolc éves koráig egy komoly probléma keserítette meg az életét.
  • Szerző: ripost

Évek óta nem nyilatkozott családjáról és saját életéről Palik László. A népszerű televíziós azonban most kivételt tett.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A Palikék világa by Manna csatornán a Futtában című műsor első adásában Wágner Tamással beszélgetett, és sok mindent elárult neki gyermekkoráról, valamint a fiairól.

Az első adásban Palik falai is leomlottak, és eddig sosem hallott titkokat árult el magáról.

„Tudod mi volt a becenevem az áltiban? Husi!” – kezdte Laci. – „Őrült sikertelen voltam mindenben, egészen addig, amíg 18 évesen el nem kaptam a fonalat. Iskola, csajok, semmilyen eredményem nem volt, nem vettek fel az egyetemre, és akkor egyszer csak láttam magam kívülről és azt mondtam: ennek az életnek nincs így értelme, vagy elkapod a saját frakkodat, vagy vége van, mielőtt elkezdődött. Egy év alatt fogytam 38 kilót, maximális pontszámmal felvettek az egyetemre, egyszerűen vidám lett az életem. Valószínűleg egy életen át kompenzálom az első éveim sikertelenségét. Rettegek az eredménytelenségtől, rettegek attól hogy gyenge leszek és elpuhulok, és rettegek az elhízástól” – árulta el Palik Wágner Tamás kreatív producernek.

De nem csak gyermekkori titkát árulta el, hanem fia küzdelméről is mesélt.

„A nagyobbik fiam 8 év körüli volt és elkezdett hízni. Ő fordult felém, és kérte, hogy „segíts, apa”. Aznap elkezdtünk futni. Egy szabály volt: 30 percet futunk, hogy milyen táv, milyen tempó, az mindegy. Körülbelül másfél évig úgy futottunk iskola után, hogy volt, amikor én körülötte futottam, körözgettem, hogy ne tévesszem szem elől. Hülyének néztek a szülők, hogy szadizom a gyereket. Mondtam, hogy nem szadizom, hanem ő kért, hogy segítsek neki. Közben a gyerek lefogyott, elkezdett formája lenni, furcsa módon nem kezdett el megbetegedni télen, mert mindig kint futottunk. Eljutottunk oda, hogy ma már majdnem 16 éves, ha feljövök vele a Normafához, el lehet képzelni azt a megaláztatást, amiben részem van: kiköpöm a tüdőm, ő meg néha visszafut hozzám, hogy jól vagy? Borzalom” – mesélte nevetve az édesapa, aki hisz abban, hogy a gyermeknevelésben az a legfontosabb, hogy a szülők példát mutassanak a gyerekeknek.

A teljes beszélgetést itt nézheted vissza:

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?