LELKIZŐ

Óriási változás állt be Baranyi László állapotában

Teljesen legyengülve került kórházba, ahol infúziót, gyógyszereket és oxigént is kapott.
  • Szerző: Ripost

Baranyi László felépült a koronavírusból

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A 93 éves Baranyi László túl van a koronavírus-fertőzésen, két hét kórházi kezelés után kedden már otthon lehet, pedig teljesen legyengülve került kórházba, ahol infúziót, gyógyszereket és oxigént is kapott.

Baranyi László koronavírussal feküdt kórházban.

A 93 éves színész legyőzte a koronavírust
Fotó: Végh István / Bors

„Jó sokat fogytam, de otthon Klárikám majd szép lassan felhizlal. A kórházban már elkezdték, amikor észrevette a nővérke, hogy nagyon szeretem a tejbegrízt – a háború alatt sokat főzött az anyám –, mindig adott repetát. Áldom az orvosokat, ápolókat, megmentetek! Türelmesek, együttérzőek, gondoskodóak, még az arcomat is megsimogatták, cserébe rengeteg régi történetet meséltem nekik. De nem csak az ő szeretetüket éreztem, több száz jókívánságot kaptam, még Békéscsabáról is„ – árulta el a Blikknek Baranyi László, aki kifejezetten jól érezte magát Jánossal, a szobatársával.

Kedvenc volt a kórházban

„Hétvégén focimeccset néztünk a tévében, hétköznap pedig a szuper telefonjával zenei kívánságműsort adott nekem. Kicsit kedvenc voltam a kórházban” – nevettetett Laci bácsi, aki még munkaajánlatot is kapott az elmúlt két hétben.

Rátalált régi szerelme

Betegeskedése alatt rátalált 50 évvel ezelőtti szerelme is.

„Nagyon meglepődtem, amikor felhívott egy legénykori kedvesem, akivel több mint fél évszázaddal ezelőtt volt viszonyom. Megtudta, hogy nagyon beteg vagyok, és a hasonló korúak meg is halhatnak ettől a fránya vírustól, ezért a színházból megszerezte a telefonszámomat, hogy beszélhessen velem„ – árulta el Baranyi László.

Hamarosan együtt lehet a család

„A feleségemet, Klárikát a múlt héten beoltották, pár hét múlva mi már visszakapjuk a régi életünket, szabadok leszünk. Végre találkozhatok Kamillával, az egyetlen unokámmal is” – tervezgetett Laci bácsi.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?