LELKIZŐ

Különleges szimbólumok, kiderült, mikorra készül el Andy Vajna sírja

A producer síremléke rengeteg olyan elemet fog tartalmazni, amely Andy Vajna életéből származik.
  • Szerző: Ripost

Összeomlása után pszichológus segítségét kéri Vajna Tímea. Az özvegy menedékévé vált a temető és benne szerelme síremléke. Csak itt érzi jól magát, férje közelében.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Andy Vajna sírja

Nemhogy az idő múlásával enyhülne a fájdalma, napról napra mélyül Vajna Timi gyásza. Andy Vajna özvegye kedden a Mokka élő adásában omlott össze, ahonnan egyből a Fiumei úti sírkertbe, kedvese síremlékéhez rohant, hogy kicsit képes legyen megnyugodni.

Úgy tűnik, Timi Andy tárgyai, és most már az örök nyughelyéül szolgáló föld mellett érzi egyedül jól és biztonságban magát. Egyetlen dolog tartja benne az erőt: méltó síremléket állítson férjének és szerelmének, Andynek.

Ahogy arról a elsőként beszámolt, a nyughely egy részét halottak napjára fejezték be. Most már a csupasz föld helyett egy fekvő oroszlán is őrzi Andy örök álmát. A Bors megtudta: a teljes síremlék decemberre készül el, egy 3,5 méter magas oszlop is díszíti majd.

Az oszlopot egyetlen négyzetes brazíliai ubatuba gránit hasábból faragják ki, görög stílusban. Timi az oszlopokra filmszalagszerűen feltekert bronz díszt is rendelt, benne ablakszerű festett üvegtáblákkal, rajtuk egy-egy jelenettel Andy Vajna filmjeiből.

A síremléket több hónap munkájával Pap Lajos kőszobrász készíti el Timi tervei alapján, mintegy tízmillió forintból.

„Andy Vajna a Fiumei úti Nemzeti Pantheonban fekszik, mellette Demján Sándor sírja található. Azt is én készítettem, azt látta meg Timi, utána keresett fel egy kedves kis vázlattal a filmszalag- és az oroszlánmotívummal” – válaszolta a lap érdeklődésére Pap Lajos, aki hosszan elbeszélgetett Timivel, hogy valóban a filmmogul életét szimbolizálja síremléke, amiről sok érdekességet is elárult.

Az alvó oroszlán például nem a Metro Goldwyn Mayer üvöltő oroszlánjának megpihent mása, mint azt sokan hitték. Egészen mást szimbolizál a síron.

„Tímea ötlete volt, férje ugyanis az oroszlán jegyében született, és szerinte Vajna egyébként is olyan oroszlános volt. Egy nyugvó, de erős, aprólékosan kidolgozott oroszlánt készítettem, ami azt mutatja, ez az életút már lezárult” – mondta a kőszobrász, aki nemrég állt neki a kőoszlopnak, amit kézzel farag ki több hét alatt.

„3,5 méter magas lesz, onnan omlik majd le róla az 5 méter hosszú filmszalag fémből. Lesz benne három darab háromdimenziós festett üveg kép is: egy jellegzetes Vajna, egy részlet a Terminátorból és egy a Rambóból” – árulta el.

„A síron ezeken kívül van még egy saját kezű aláírása, és mivel a szivarozás is az ő jellemzője volt az életében, egy szivarhamutartó és benne egy elaludt szivar is lesz az emlékművön” – sorolta a szakember, hozzátéve: soknak tűnhet a díszítés, ám szerinte az éppolyan gazdag lesz, mint Vajna életműve.

Pap azt is elárulta, Timi maga rendelte, maga is rendezi a síremléket, aminek végösszegéről egy percig sem vitatkozott, minden részletet elfogadott és kifizetett.

És ezeket olvastad már?