LELKIZŐ

Keresztes Ildikó Balázs Fecóról: Egyszerűen nem akarom elhinni

Balázs Fecó kedden ünnepelte volna a hetvenedik születésnapját. Az M2 Petőfi TV Én vagyok itt! című műsorában két zenésztársával emlékeztek meg a legendás énekesről. Csitári Gergely műsorvezető vendége Keresztes Ildikó és Szigeti Ferenc volt.
  • Szerző: Ripost

A műsor elején felcsendült Balázs Fecó Keresztes Ildikóval közös örökzöld slágere, A csönd éve volt című dal, a Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas magyar énekes utolsó tévés fellépéséből, az Akusztik Legendákból.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

MTI Fotó: Czimbal Gyula

„Nem akarok Fecóról múlt időben beszélni, egyáltalán” – kezdte Keresztes Ildikó. „Sokszor elmentem azóta már a temető mellett is, de nem volt kedvem bemenni, mert én úgy vagyok vele, hogy egyszerűen nem akarom elhinni, nem is tudom elhinni, nekem a Fecó mindig volt, van és lesz!”– fogalmazott az énekesnő.

Szigeti Ferenc a Tokaji Rock Gyermekei Táborról mesélt, ahol Balázs Fecó a fiatalokat tanította.

„Elég régóta voltunk ismerősök, nagyon sokszor találkoztunk, fesztiválokon, bulikon és volt egy közös hetünk minden nyáron a Bodrog partján, ahol a fiatalokat tanította. Nagyon szép emlékeim vannak, ahogy ülünk este a Bodrog-parton, nevetünk, hülyülünk, sztorikat mesélt, és körülülték őt a fiatalok” – mondta a zenész.

Egyik legszebb emléke, amikor egy egész este Fecó autójában ültek és hallgatták az új dalokról készült demo felvételt, amikre közben Fecó énekelt.

„Nem tudom elképzelni, hogy nincs. Számtalanszor felcsendülnek a dalai, akkor olyan, mintha itt lenne, és ez talán a szerencsénk is egy kicsit ebben, hogy a zene itt marad, amit csináltunk, talán több generiáción keresztül is fogják hallgatni” – tette hozzá.

Keresztes Ildikó végül kiemelte: „Olyan életművet hagyott hátra, hogy tök mindegy, hogy valaki milyen műfajt szeret, vagy nem szeret, de a Fecó mindenhol ott van.”

A teljes beszélgetés IDE kattintva nézhető vissza.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?