LELKIZŐ

Hátborzongató látvány: az öngyilkos zenész sosem látott képei kerültek elő

A sztár 27 évesen lett öngyilkos, de azt már eddig is tudni lehetett, hogy nem volt kiegyensúlyozott.
  • Szerző: Ripost

Nyilvánosságra kerültek a Nirvana egykori frontemberének, Kurt Cobainnek a festményei, amelyek igen felkavaró képi világgal bírnak. Az alkotásokon elhagyott magzatok, vagy beteg női nemi szervek is láthatók.

A zenészre 27 éves korában holtan találtak, miután feltehetően fegyverrel végzett magával - ennek már majdnem 25 éve. Cobain halála több összeesküvés-elméletet is szült, sok rajongó a dalszövegekben kereste a magyarázatot. Az azonban nem annyira köztudott, hogy a zenész festett is. A képek pedig még többet elmondanak a zaklatott lelkivilágáról.

Az egyik festményen például egy csontvázszerű figura ül zöld háttér előtt, aki maga Cobain lehet. Az énekes exbarátnője, Tracy Marander ugyanis azt mondta a Kurt és Courtney című dokumentumfilmben, hogy Cobain "mindig is úgy érezte, hogy túl vékony. Próbált hízni és edzett is kicsit, de semmit sem szedett fel."

A sztárt az iskolában cikizték is emiatt, ezért kezdett nagy, egymásra rétegzett ruhákat hordani.

Cobain elhagyott magzatot is festett, körülötte égő fákkal. Marander ezt azzal magyarázta, hogy a zenészt lenyűgözték az undorító dolgok, de csak művészi értelemben - írja a Daily Star.

 

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Ez a legjobb ünnepi köret!
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?