LELKIZŐ

Döbbenetes dolgot állít a magyar énekes: Mary Zsuzsi nem lett öngyilkos

Az énekesnő szerinte csak rossz passzban volt, és nem szándékosan gyógyszerezte be magát, majd ivott rá alkoholt.
  • Szerző: Ripost

Poór Pétert több évtizedig tartó szoros barátság fűzte Mary Zsuzsihoz, mígnem az énekesnő 2011 szentestéjén váratlanul véget vetett az életének.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Hamarosan a születésnapját tartja Poór Péter, aki egy nagyszabású koncerttel ünnepli az elmúlt 74 évet, ami alatt számtalan élményben, és nem kevés veszteségben volt része. A táncdalfesztiválok koronázatlan királya, a közönség kedvence máig aktív színpadi életet él, noha legjobb barátait, egykor ünnepelt pályatársait már sorra elvesztette.

„Szécsi Pali, Honthy Hanna, Aradszky, Koós Jancsi, Komár Laci, Harangozó Teri, Mary Zsuzsi… Csupán néhányuk a sok közül, akiket eltemettem. Utóbbi különösképp nagy veszteség volt, hisz máig érthetetlen, hogy miért vetett véget az életének” – kezdte a Borsnak Poór Péter, aki az énekesnő vá­ratlan haláláig szoros kapcsola­tot, mély barátságot ápolt Mary Zsuzsival.

„Zsuzsika egy tündéri, életigenlő, vidám asszony volt, akivel rengeteget nevettünk, és éjszakákon át beszélgettünk. Noha a kedélyállapota, Szécsi Palihoz hasonlóan, igen változó volt, mégsem jutott eszembe soha, hogy valaha is véget fog vetni az éle­tének. Ez nem vallott rá” – mondta az énekes, aki szerint Klapka György egykori felesége csupán tévedésből szedett be egy marék gyógyszert, és ivott rá alkoholt, ami a vesztét okozta.

„Nem akart öngyilkos lenni. Tudom. Ismertem. Valószínűleg, csak rossz passzban volt, és fel akarta hívni magára a családja figyelmét. Hisz tudtommal ott sem volt minden rendben, de ez már nem az én ügyem…” – fűzte hozzá elkeseredetten a legendás énekes, aki a barátai sorozatos elvesztése ellenére igyekszik tartalmas, boldog, nem különben tevékeny életet élni. Tanítványával, és duettpartnerével, Rózsás Viktóriával ma is országszerte fellép, hamarosan pedig az új, közös lemezük is megjelenik, ami az énekes 13. korongja lesz.

És ezeket olvastad már?