HŰHA

Törőcsik Mari bevallotta, visszatér a fővárosba

A Kossuth-nagydíjas színésznő tele van életkedvvel és nem szeretne még 83 évesen sem pihenni.
  • Szerző: Ripost

Tele van tervekkel a 83 éves Törőcsik Mari. A nemzet színésze a múlt héten elhagyhatta a szombathelyi kórházat, örül, hogy újra otthon lehet, és szeretne minél több időt a kertjében tölteni. Sőt, arra vágyik – ha az orvosai megengedik –, hogy a nyáron utazzon. A művésznő nemrégiben kapta meg a Kossuth-nagydíjat, ami óriási örömöt jelentett, a Blikknek pedig kifejtette, hogy rengeteg erőt ad számára az elismerés és az emberek szeretete. 

"Nagyon meghatott és feltöltött lelkileg ez a díj" – mesélte korábban a lapnak. A kitüntetés átvétele után azonban kórházba került: szerencsére kiderült, nem volt nagy a baj, mindössze egy rutinvizsgálatot és egy kezelést végeztek el rajta. Közel egy hétig bent tartották a biztonság kedvéért, de a múlt héten hazatérhetett, és egyre jobban érzi magát.

"Köszönöm szépen, jól vagyok, ebben a szép napsütésben egészen remek az ember hangulata. Felderítette a kedvemet a friss levegő és a madárcsicsergés, szívesen mennék a kertbe egy kicsit tenni-venni, de egyelőre kiülni a szabadba is csodálatos érzés, hallgatom a fák susogását" – mondta a művésznő jó hangulatban, a további terveiről is mesélt.

"Az is eszembe jutott, ha minden jól alakul, szeretnék utazni egy keveset. Régebben már megígértem a kollégáknak, ismerősöknek, hogy újra felmegyek Budapestre. Persze, azért sok múlik azon, hogy később, hogyan érzem magam, mindenesetre már elgondolkodtam rajta, hogy menni kellene. Az elmúlt időszak nagyon szép volt, sok erőt ad az emberek érdeklődése, törődése, igazán megható ez. A születésnapomon is sokan köszöntöttek fel, sok jókívánságot kaptam" – tette hozzá Törőcsik Mari, akit – ahogyan az egész országban – a falujában, Velemben is nagyon kedvelnek. A helyiek körülrajongják, sokan ajánlkoztak korábban, hogy segítenek a ház körül, sőt, van, aki szívesen főzne, mosna a színésznőre.

Először 2017-ben került kórházba, akkor ki kellett hagynia legutóbbi filmje, az Aurora Borealis premierjét. Akkor is a szombathelyi Markusovszky kórházban, a központi aneszteziológia és intenzív betegellátó osztályon kezelték, majd az otthonában elszenvedett balesete miatt kellett újra befeküdnie. Az elmúlt időszakban pedig hosszabb-rövidebb időközönként került újra az egészségügyi intézménybe, a legtöbbször kontrollvizsgálatokra.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?