HŰHA

Titokzatos kór terjed a magyar celebek gyerekei között

Súlyos betegség tartja rettegésben a honi sztárszülőket. A veszélyes kór miatt egy nyugodt perce sem lehet a családoknak.
  • Szerző: BDF

A minap L.L. Junior nagyobbik fiával száguldott a mentő egy kórház intenzív osztályára, ugyanis az éjszaka közepén, úgynevezett kruppos roham tört rá. Mivel egy visszatérő betegségről van szó, a szülők valamelyest fel voltak készülve rá. Mégis nagy ijedséget okozott, hiszen ha nem kapott volna időben orvosi segítséget a gyerek, életveszélyes állapotba is kerülhetett volna.

A krupp esetében egy veszélyes, vírusos légúti megbetegedésről van szó, amelynek következtében a gége megduzzad, így megzavarva a normál légzést. Tünetei lehetnek enyhék, mérsékeltek, de súlyosak is, akár fulladáshoz is vezethetnek.

Azt beszélik, hogy a híres sportriporter, Palik László is azért menekült családjával egészen a kenguruk földjéig, mert egyik kisfia szintén ebben a fulladásos betegségben szenved. Orvosuk tanácsára Ausztráliába telepedtek át, az ottani meleg levegő miatt. A pletykákat, miszerint a kór miatt hagyták el az országot, később cáfolták, azonban Palikék azóta sem költöztek haza.

Amióta a magyar műsorvezető, Majka nagyobbik csemetéjénél, Mariánnál is ezt a komoly légúti megbetegedést diagnosztizálták, rettegésben él a család.  Dundikáék vitaminokkal próbálják a tüneteket enyhíteni és visszaszorítani, eddig sikeresen.

A sztárszülők szerencséjére a krupp különféle gyógyszerekkel és vitaminokkal kezelhető, kinőhető betegség, azonban kis százalékban ugyan, de akár végigkísérheti az ember egész életét is.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?