HŰHA

Nagy a baj, operálni kell az életéért küzdő magyar legendát

Székhelyi József padlóra került, amikor június végén közölték vele orvosai, hogy több áttétet is találtak a szervezetében.
  • Szerző: Totti

A családja miatt igyekszik tartani magát, és ezért vállalta az orvosok által javasolt műtétet, amelyről úgy tudjuk, hamarosan el is végeznek rajta.

Egy emberként szorít az ország Székhelyi Józsefért, akinek a tüdejében tavaly novemberben fedeztek fel rosszindulatú daganatot. S bár a hír először sokkolta, a népszerű művész már akkor eldöntötte, hogy a gyógyulás érdekében minden kezelésnek aláveti magát. Nem csak maga miatt, családja miatt is vállalta a mellékhatásokkal járó kemoterápiákat. Közben nyíltan beszélt betegségéről azért, hogy mások erőt tudjanak meríteni belőle. Lapunknak beszélt először arról, hogy a korábbi javuló tendenciát mutató vizsgálati eredmények után kiderült: több áttétet találtak a szervezetében.

Amióta kiderült, hogy milyen komoly betegségem van, akkor kerültem először totálisan padlóra

– mondta bő két hete a művész a %%-nak. – Addig bár hullámzó volt a lelki állapotom, de a családom, a barátok, a színészkollégák, a közönség szeretete mindig segített, és tudtam hinni a gyógyulásban. Meg az is erőt adott, hogy itt a hatéves Sári lányom,  szeretné látni felnőni. A fiam visz mindig a kezelésekre, de a feleségemet megkértem, hogy a lányom ne jöjjön be a kórházba. Nagyon aranyos rajzokat készít nekem, de nem akarom, hogy bent egy kemó után gyengének lásson. Aggódom a családomért, mi lesz velük, ha történik velem valami, ezért minden reményszálba belekapaszkodom. Arról nem beszélve, hogy a színházakat sem akarom cserben hagyni, ahol játszom. Azt sem akarom, hogy így lássanak, elesettnek, gyengének. Hiszek az orvosaimban, tudom, hogy jó kezekben vagyok" - mondta akkor bizakodón a színész.

Most újra megkerestük, szerettük volna megtudni, hogyan érzi magát, hogy halad a gyógyulása, szerdán sikerült is elérnünk, de csak nagyon  tömören válaszolt.

Az előzetes vizsgálatok alapján az orvosaim úgy döntöttek, megoperálnak, de egyelőre többet erről nem szeretnék mondani. Az biztos, most egy hosszú ideig nem leszek elérhető...

 

És ezeket olvastad már?