HŰHA

Hazudott híres slágeréről a mulatós király! Nem az övé a No roxa áj!

A mulatós zenészről kiderült, hogy valójában nem az ő szerzeménye a No roxa áj. Az eredeti szerző bírósághoz fordult, és megnyerte a pert.
  • Szerző: B.D.

Jó ideje tart a vita a mu­la­tós zene ügye­le­tes sztárja és egy ke­vésbé is­mert éne­kesnő, Kamy kö­zött. Most úgy tűnik, lassan pont kerül az ügy végére, ugyanis a Főváros Törvényszék nem jogerős részítéletet hozott: Tarcsi Zoltán, azaz Jolly valótlanul tüntette fel magát a No roxa áj című dal szerzőjeként.

Az eredeti dalt Dirnberger Tímea Kamy szerezte, aki 2007-ben le is védette Cigánylány néven az Artisjusnál. A zenei alap felhasználására adott ugyan engedélyt az énekesnő. Jolly viszont az egész szerzeményt a sajátjának mondja, és magát nevezi szerzőnek is.

A legutóbbi tárgyaláson a mulatós király meg sem jelent. Így nem hallhatta, amint kiderült, hogy a korábbi állítása megdőlt, miszerint ő csak ihletet merített a dalból. Hiszen a bírósági szakértők megállapították, hogy azonos a két mű dallama, felépítése, zenei tempója, hangszerelése és a hangneme is. Tehát az eredeti nótát sajátította ki.

Arra valóban adtam engedélyt Jolly-nak, hogy szöveget írjon a dallamra, de arra nem, hogy magát ne­vezze meg dalszerzőnek, és a jogdíjakat, a dicsőséget élvezze

- mondta el Kamy a Blikknek, aki elégedett az ítélettel.

Nyilvános bocsánatkérésre, sérelmi díjra és arra kötelezte a bíróság Jollyt, hogy tüntesse fel a dal szerzőjeként Kamyt. A YouTube-ról is el kell távolítania a klipet, valamint 200 ezer forint nem vagyoni kártérítést kell fizetnie. A mulatós sztár fellebbezhet az ítélet ellen.

 

 

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?