HŰHA

Hatalmas sikert aratott Mága Zoltán New Yorkban

A magyar hegedûvirtuóz 2019-es amerikai turnéja elsöprő sikert aratott.
  • Szerző: A.Z.

Zsúfolásig megtelt a világ legrangosabb zenei hangversenyterme, a Carnegie Hall Isaac Stern Auditoriuma, a klasszikus zene “temploma”. Az április 11-i koncerten álló tapsvihar köszöntötte a Liszt Ferenc-díjas hegedűművészt, Mága Zoltánt.

A magyar hegedűvirtuóz 2019-es amerikai turnéja elsöprő sikert aratott. Közel tízezer nézőt bűvölt el elsőként a los angeles-i Willshire Ebel Theatre-ben, majd a torontoi Roy Thomson Hall-ban jutalmazta a közönség szűnni nem akaró álló tapsviharral a Prima Primissima-díjas hegedűmúvészt és zenekarát! Ezután Washingtonban a Strathmore hangversenyteremben arattak káprázatos sikert, majd következett a turné utolsó jelentős állomása, New York. Mindehol teltház fogadta Budapest díszpolgárát, valamint a Budapesti Primarius Kamaraszimfonikus zenekart és a Budapest Gypsy Virtuózokat.
Mága Zoltán természetesen nem feledkezett meg a hazai tehetséges, valamint a rászoruló gyermekekről sem. Az amerikai koncertek bevételének egy részét hátrányos helyzetű gyermekek megsegítésére ajánlotta fel és már biztos, hogy legalább ezer szegény gyermek részesül iskolakezdés előtt cipő, ruha- és táskaadományban a hegedűművész jóvoltából.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?