HŰHA

Hatalmas meglepetés érte Sas Józsefet, ezt tette a társulat

A legendás nevettető társulata újra színpadra lépett, de a műsor alatt sem feledkezett meg Sas Józsefről.
  • Szerző: Ripost

Fergeteges sikert aratott a Fészek Klubban a lábadozó 81 éves Sas József társulatának új kabaréja, de az egykori direktor még nem tudta megtapsolni kollégáit, akik ezért meglepetésként videófelvételen küldik el neki a kétórás előadást.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Markovics Gábor / Ripost

Sas József Jászai Mari-díjas, Érdemes és Kiváló művész nélkül, megszokott helyén, ugyanazokkal a színészekkel, aratott fergeteges sikert csupa új jelenettel és poénnal vasárnap az Ördög Ürgéje című közéleti kabaré. A 74 éves Beregi Péter, a 61 éves Nyertes Zsuzsa, a 73 éves Heller Tamás, Körmendi Péter zeneszerző és a 71 éves Trunkó Barnabás író nem hagyta veszni Sas „szíve csücskét”.

Magát Sast is várták, de a tavaly óta sztrókból lábadozó humorista az influenzajárvány miatt nem mert kimozdulni.

„Nagyon vártuk, de megértjük, hogy az influenzajárványban nem kockáztat. Azért van megoldás, mert nem akarjuk kihagyni: profi felvétel készült a bemutatóról, amit elküldünk neki, hogy otthon nézhessen meg minket. Biztosan tudom, hogy örömmel drukkol nekünk, mert 10 előadást terveztünk májusig” – árulta el a kabaré egyetlen új szereplője, a konferansziét alakító 49 éves Schmuck Andor.

„Jóska tudomásul vette, hogy a társulat tovább dolgozik, örül, hogy nélküle is életben tartják a klasszikus kabarét” – mondta a Blikknek Sas felesége, Zsuzsa.

„Küldtek neki a próbákról is képet. Józsi soha nem volt irigy a kollégák sikerére. Az élet nem áll meg, de eddig sikerült a »karanténnal«megúszni, hogy elkapja az influenzát. Teljesen tisztában van az állapotával, tudja, hogy mennyire kell vigyáznia magára. Nagyon jó beteg, minden erejével igyekszik felépülni. A felvételt biztosan örömmel megnézzük, tavasszal talán már el tudunk menni egy előadásra is” – tette hozzá Zsuzsa, aki nagy odaadással segíti gyógyulásában párját, mindent elkövet az ápolóval, gyógytornásszal, hogy a kabarékirály mihamarabb talpra álljon.

Galambos Tibor, a Fészek Klub vezetője kérte fel a csapatot, hogy csináljanak új műsort. A kabarékirályt szándékosan mindenből kihagyták, mert nem akarták a gyógyulásban hátráltatni, a munkával járó stresszel terhelni. „Szellemileg friss, de fizikailag még nincs megfelelő állapotban. Jobb, ha pihen” – indokolta a Blikknek Beregi Péter miért nem vonták be Sast a munkába. „Sokáig vártuk és még most is várjuk vissza. Ameddig lehetett, toltuk a bemutatót. Józsi pótolhatatlan, ő volt a kabaréink motorja, de a közönséget ki kell szolgálni” – tette hozzá Nyertes Zsuzsa, aki biztos abban, hogy Sas annak ellenére örül a klasszikus kabaré életben tartásának, hogy most nem állhatott színpadra.

És ezeket olvastad már?