HŰHA

Ezért a dögös magyar modellért rajong egész Ausztria

Lengl Linda 2014-ben fogta magát és Bécsben kezdett új életet. A többi már történelem, a sombereki fitneszmodell ugyanis elképesztő karriert futott be az osztrák fővárosban, mondhatni ő a bécsiek Kasszás Erzsije!
  • Szerző: Doris

Somberek – ez a neve annak a Baranya megyei településnek, ahol körülbelül 1600-an laknak, és ahonnan Lengl Linda hat évvel ezelőtt elindult, egyenesen Bécs felé. Egyszerűen csak azért, hogy szerencsét próbáljon.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Szabolcs László

A fejébe vette, hogy ha törik, ha szakad, profi fitneszmodell lesz, erre viszont Sombereken nem volt lehetősége. Mivel Lindát fűtötte a kalandvágy, az osztrák fővárost választotta, és bár az első időszak igencsak küzdelmes volt, Linda kitartása végül meghozta a gyümölcsét.

„A barátnőm vitt ki autóval Bécsbe, egyetlen bőrönd volt nálam. Amikor megérkeztünk és kiszálltam a kocsiból, két órát zokogtunk, nehéz volt az elválás, de ő hazament, én maradtam” – kezdte a -nak Linda, akivel a Fem3-on futó Élet-Forma forgatásán beszélgettünk. Az új életet kezdő fitneszmodell először Bécs mellett talált egy lakást, ahol rajta kívül többen is laktak.

„Itt csak egy-másfél hónapig maradtam, közben folyamatosan kerestem új lakást, és persze munkát. Szerencsére tudtam németül, így ez megkönnyítette a dolgom. Az első munkám egy kalandparkban volt, segítő, úgynevezett guide voltam egy hónapig, majd egy fitneszteremben kezdtem el dolgozni. Az egy kemény időszak volt! Nyolc órát dolgoztam, utána rengeteget tanultam és közben folyamatosan lakást kerestem” – árulta el Linda, akinek fitneszmodell karrierje szépen ívelt felfelé.

Fotó: Lengl Linda

Első ausztriai versenyén, 2015-ben rögtön bronzérmet akasztottak a nyakába a nemzetközi fitneszmodell bajnokságon. Ugyanebben az évben már megnyerte a német bajnokságot és innentől kezdve sorra jöttek a győzelmek. Három évvel ezelőtt még az év fitnesz-sportolója díjat is elnyerte. Vélhetően ekkor figyelt fel rá a Hofer nevű élelmiszerüzlet-lánc, felkérték egy reklámfilm szerepre, ami kísértetiesen hasonlít a CBA Kasszás Erzsi reklámjaira!

Fotó: YouTube

Ha érdekel, mi volt Linda szerepe a reklámban, keresd a pénteki lapszámát, amiben további dögös fotókat láthatsz a magyar modellről.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?