HŰHA

Beletörődött az ítéletbe Kökény Attila, de megterheli a pénzbírság

"Bár továbbra sem tartom magam bûnösnek, jobb ez, mintha felfüggesztett börtönbüntetést kaptam volna."
  • Szerző: Ripost

Kifizeti az egymilliós bírságot Kökény Attila! Az énekest a bíróság első fokon bűnösnek találta hivatali vesztegetés bűntettében.

"Bár továbbra sem tartom magam bűnösnek, jobb ez, mintha felfüggesztett börtönbüntetést kaptam volna" - mondta a Blikknek Kökény Attila.

"Az ügyvédem is azt javasolta, hogy fogadjuk el a büntetést, és ha nem is esik jól ekkora összeget kifizetni, tegyem meg. Bár sokan azt hiszik, dúsgazdag pali vagyok, aki egy ekkora összeget zsebből kifizet, hát elmondom, hogy nem, ez nincs így. Ezért is örültem, már ha lehet így mondani, hogy részletekben fizethetem ki a büntetést" - tette hozzá az énekes, akinek lesz ideje összegyűjteni a törlesztőket.

A zenész 24 hónapot, azaz két évet kapott arra, hogy befizesse a bírságot, illetve az egyéb költségekkel kiegészített összeget.

Minden hónap 15-éig kell utalnia 50 ezer forintot, ha pedig elmarad vele, a büntetést fogházban végrehajtandó szabadságvesztésre kell átváltoztatni.

A vád szerint többen külföldről hoztak be árukat, ruházati és egyéb vámköteles termékeket, ám – a pénzügyőröket megvesztegetve – nem fizették meg a kötelező vámot. Ehelyett – az úgynevezett "zöld folyosón" zavartalanul áthaladva – mentesültek a poggyászaik tényleges átvizsgálása alól. A vádirat szerint az énekes 2014-ben feleségének és egy ismerősének kért segítséget az egyik pénzügyőrtől, hogy Törökországból hazatérve ne kerüljön sor vámeljárásra, azaz ne vizsgálják át csomagjaikat.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Ezek a legjobb ünnepi főételek
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?