HŰHA

A brit királyi családnak is főzött a MasterChef VIP 2 vendégséfje

Zsolt olyan hírességekre főz, akikkel földi halandó csak a híradásokban találkozhat. Főztjét már az egész világon ismerik.
  • Szerző: Buster

Hatalmas megtiszteltetés érte a MasterChef VIP 2 még versenyben lévő sztárszakácsait, hiszen a szerdai adásban olyasvalakitől kaptak feladatot, aki ételt tehetett a brit királyi család tagjainak asztalára. Hampuk Zsoltra egy luxus síparadicsomban figyelt fel az a cég, amelyik világszerte utaztatja a szakma nagyágyúit, hogy például Vilmos és Harry hercegek és családjaik biztosan ne egyenek semmit, ami számukra rangon aluli.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A séf most arra kérte a TV2 képernyőjén küzdő hírességeket, hogy két ételt reprodukáljanak Vilmos herceg és Kate Middleton lakodalmának menüsorából. Ha valaki, akkor Zsolt tudja, hogyan kell a királyi család szájíze szerint főzni, hiszen sokszor készítette számukra a mindennapi betevőt.

Úgy működnek, mint egy gigavállalat

A brit királyi család korántsem a közismert néhány tagból áll, hiszen számos főúri méltóság áll valamilyen fokon rokonságban az uralkodóházzal. Tulajdonképpen úgy működnek, mint egy gigavállalat, aminek a vezérigazgatója II. Erzsébet, aki tizennyolc ország uralkodója. A közvetlen családtagok pedig amolyan aligazgatók, középvezetők, akik az ágazatokért, vagyis az országokért felelnek. Mivel a királyi család tagjainál sosem lehet készpénz az ő ellátásukért egy külön cég felel. Nos, én is egy fogaskereke vagyok ennek a cégnek. Egy síparadicsomban kért fel az egyik képviselő. Az első munkám Európa egyetlen hatcsillagos szállodájában volt, ahová Vilmos, Kate és Harry voltak hivatalosak egy esküvőre. Ugyanazt a menüt kellett lefőznünk a csapattal, ami az esküvői menü volt, csak éppen külön alapanyagokból, a konyha egy elzárt területén. Ilyenkor az ételeket vegyészek ellenőrzik, és persze minden szakácsot átvilágítanak, hiszen a királyi család minden tagja különösen védett személynek minősül” - mesélte a -nak Hampuk Zsolt, aki azt is elárulta, hogy a koronahercegek és szűk környezetük sosem támasztott elé lehetetlen feladatokat, pedig a séfcsapat minden kérésre fel van készülve…

Ragaszkodott hozzá a báró

Zsolt híre hamar körbejárt a brit királyi családban, így akkor is őt hívták, amikor egy báró esküvőjét szervezték éppen. A lakodalmat Magyarországon tartották, de sztárséf nem tudott megegyezni a körülményekről, így végül közölte a főúri méltósággal, hogy nem tudja elvállalni a menüsor elkészítését. A báró ekkor közbelépett és közölte a helyszín vezetőségével, hogy ha nem teljesülnek Zsolt elvárásai, fogja a násznépet és a sokmilliós esküvői keretet és elviszi egy másik helyszínre, mivel ő bizony ragaszkodik a választott séfjéhez. Természetesen végül erre nem került sor.

Fotó: AFP

Próbára teszik a hírességek

Hampuk Zsolt főztjét nem „csak” a főúri méltóságok ismerik, hiszen a hollywoodi világsztárok is kaptak már ízelítőt gasztotudásából. Köztük már akadtak olyanok, akik furcsa kéréseikkel feladták a leckét a sztárséfnek, de arra is volt példa, hogy összebarátkozott egy-egy hírességgel. „Főztem már Brad Pittnek és Angelina Jolie-nak, de Robert De Nironak is, hogy csak néhány nevet említsek a legnagyobbak közül. A világsztárok finoman szólva elég hektikus személyiségek és jellemzően egyáltalán nem járnak a földön. Konkrét neveket nem mondhatok, de bőven akadnak olyan hírességek, akik direkt szeretik próbára tenni a séfeket. Legutóbb egyikük az éjszaka közepén közölte, hogy húst szeretne enni, amihez kizárólag piros és édes szószt szeretne fogyasztani, ami nem készülhet gyümölcsből. Nos, ezzel feladta a leckét, de végül készítettem egy tejszínes alapú mártást, amit végül kárminnal, vagyis a bíbortetűből nyert ételfestékkel színeztem meg”- mesélte a sztárséf.

Hajnalig sörözött és szivarozott egy világsztárral

Zsolt nemrég egy egész éjszakát átbeszélgetett a világ egyik legkeresettebb színészével. „Igazán különleges este volt, amikor az egyik legismertebb világsztár beküldetett értem a konyhába és meginvitált az asztalához, hogy beszélgessen velem. Gyakorlatilag hajnalig iszogattunk és szivaroztunk. Minden érdekelte, ami az úgynevezett normális világban zajlik. Már az a tény is izgalommal töltötte el, hogy én például el tudok menni egy boltba, vagy be tudok ülni egy moziba, hiszen neki erre nincs lehetősége” - nyilatkozta a sztárséf.

Fotó: Shutterstock

A pazarlás tudja kihozni a sodrából

A leggazdagabbak között is van egy szűk réteg, azok a sejkek, akik számára nincs határ, ha fényűzésről van szó. „Egy alkalommal elhívtak egy luxusszállodába, ahol egy sejk lefoglalt három teljes emeletet magának és a kíséretének. Az volt a feladat, hogy a csapatommal gondoskodjak az ő ellátásukról. Kaptunk egy hatvannégyezer eurós keretet és meghatározták, hogy milyen alapanyagnak, honnan kell érkeznie. Elkészítettük a menüt, amit minden szobába bekészítettünk, majd megérkezett a sejk és a kísérete és mindössze nyolc órát tartózkodtak a szállodában. Amikor felmentünk, hogy leszedjük az asztalokat, megdöbbenve tapasztaltuk, hogy mindent érintetlenül hagytak. Még egy szőlőszem sem hiányzott egyetlen gyümölcskosárból sem. Ha ilyen pazarlást látok, azért kiszalad a számon egy veretesebb fohász...” - mesélte a sztárséf, aki szerda este tűnik fel a TV2 képernyőjén.

És ezeket olvastad már?